Gemeente Andijk


Werkzaamheden Purmerend-Den Oever (A7)

17 jul 2008
Rijkswaterstaat voert van vrijdag 18 juli tot en met maandag 25 augustus 2008 werkzaamheden uit op de A7 tussen Wognum en Medemblik. Naast onderhoud aan het asfalt en de vangrails, krijgen de afrit 11 Medemblik en de oprit 13 Wieringerwerf in de richting Den Oever, motorvriendelijke vangrails.

Om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken vinden de werkzaamheden continu plaats (dag en nacht). Het verkeer heeft in beide richtingen één rijstrook beschikbaar. Tevens geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. Daarnaast vinden er `s nachts afsluitingen plaats van de op- en afritten Medemblik (11) en Abbekerk (10A). Gele borden geven de omleidingroutes aan. Het verkeer moet rekening houden met extra reistijd.

Rijkswaterstaat voert de werkzaamheden uit om de veiligheid en de doorstroming op de A7 te verbeteren.

Afsluitingen op- en afritten
Van vrijdag 18 juli tot en met donderdag 31 juli tussen 20.00 uur en 05.00 uur de op- en afrit Medemblik (11).
Van zondag 3 augustus tot en met maandag 25 augustus tussen 20.00 uur en 05.00 uur de op- en afrit Abbekerk (10A).

Werkzaamheden Purmerend-Den Oever (A7)
Vanaf april legt Rijkswaterstaat dynamische verlichting en verkeerssignalering aan op de A7. Afhankelijk van de verkeersintensiteit gaat de verlichting automatisch aan. Tussen Lambertschaag en Middenmeer zijn in juni bij de zogenaamde `Tussentocht' en `Wagentocht' twee duikers door faunapassages vervangen. De parkeerplaatsen `De Horn', `Broerdijk', `Hoge Kwel' en `De Wierde' langs de A7 krijgen onder andere sanitaire voorzieningen, verlichting en rolstoelvriendelijke picknickplaatsen. Rijkswaterstaat draagt zo bij aan de totstandkoming van veilige en gebruiksvriendelijke verzorgingsplaatsen. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken voor de weggebruikers vindt het aanleggen van de voorzieningen plaats op werkdagen tussen 10.00 uur en 15.00 uur en tussen 20.00 uur en 05.00 uur.

Motorvriendelijke vangrails
Motorvriendelijke vangrails in bochten van op- en afritten maken vangrails veiliger voor motorrijders. Bestaande vangrails worden voorzien van een onderplank die dient als motorrijdersbescherming.

Faunapassages
De twee duikers bij de zogenaamde `Tussentocht' en de `Wagentocht' zijn in juni vervangen door twee faunapassages. Deze faunapassages van 2 x 2 meter zijn bedoeld voor klein wild zoals hazen, konijnen en muizen. Ook kunnen allerlei waterdieren zoals zwanen, ganzen en eenden de A7 veilig onderlangs kruisen. Een bijkomend voordeel is dat de waterhuishouding in de polder verbetert door de grotere afvoercapaciteit van deze duikers.