Provincie Limburg

Persberichten

Subsidie voor ontwikkeling Operator Class (procestechniek) De Provincie Limburg draagt ruim 180.000,- bij aan de ontwikkeling van het project Operator Class van het Arcus College. Hierbij wordt de voorwaarde gesteld dat de Operator Class in het schooljaar 2008-2010 met tenminste 20 leerlingen start en in het schooljaar 2010-2011 is uitgegroeid tot tenminste 40 leerlingen. De bijdrage komt uit het Provinciale programma Investeren in mensen en richt zich op het voorbereiden van leerlingen op de arbeidsmarkt met als doel meer werknemers in de procestechniek te krijgen.

Limburgse procestechnische bedrijven worden geconfronteerd met een oplopend tekort aan procesoperators. Bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen hebben de handen in elkaar geslagen door een plan van aanpak op te stellen om meer procestechnici naar de arbeidsmarkt toe te leiden. Het gaat daarbij om het benaderen en opleiden van werkzoekenden, het enthousiasmeren van jongeren in het onderwijs met aantrekkelijke opleidingen in de procestechniek en scholing van werkenden.

De Operator Class is vooral een invulling van het bieden van aantrekkelijk onderwijs: sneller dan een normale opleiding, vooral praktijkgericht en met een baanzekerheid na afronden van de studie. Voordat een volwaardige opleiding kan worden aangeboden, zal echter eerst geïnvesteerd moeten worden in onderwijskundige ontwikkeling, promotie en organisatie. Er wordt komend schooljaar afhankelijk van het aantal aanmeldingen- mogelijk al wel gestart met een pilot-klas in Noord- en Midden-Limburg. Vanaf het schooljaar 2009-2010 zal de opleiding in de hele provincie aangeboden worden. De subsidie van de Provincie is een bijdrage aan het ontwikkelen van het project. De opleidingskosten zelf worden gedekt door bijdragen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Arcus College en de deelnemende bedrijven.

21-7-2008 11:05