Ministerie van Defensie

21-07-2008 20:45

DEFENSIE TOPSPORTER DOUGLAS OOK NAAR SPELEN

Defensieatleet Caimin Douglas heeft zich vandaag gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Peking. Hij deed dat als lid van de mannenestafetteploeg op de 4 x 100 meter. Met de plaatsing van Douglas stijgt het aantal topsporters van Defensie op de Spelen tot zeven.

De Olympische kwalificatie van de herenestafetteploeg kwam enigszins fortuinlijk tot stand. Aanleiding was de afzegging van Australië. Dit land had de zestiende en laatste plek op de ranglijst geclaimd die toegang gaf tot de Olympische Spelen. Nederland stond op de zeventiende plaats en mag nu dus in plaats van de âAussiesâ naar Beijing.

Naast Caimin Douglas bestaat de estafetteploeg voor de OS uit Maarten Heisen, Guus Hoogmoed en Patrick van Luijk. Als reserves reizen Virgil Spier en Gregory Sedoc mee. De laatste maakt eveneens deel uit van de Defensie Topsport Selectie (DTS).
De sprinters reageerden blij op hun plaatsing voor de Spelen. âDit is een mooie beloning voor veel werk. We hebben een ploeg met potentie. Estafetteploegen lopen meestal de beste tijden op de grote toernooien. Ik denk dat we in Peking wel wat kunnen laten zien.â

De estafette-equipe pakt op 9 augustus het vliegtuig naar Peking.