NEN


System Interface voor energie en water infrastructuur

maandag 21 juli 2008, 10:12

In september 2008 start NEN met de ontwikkeling van de NTA 8150 'System Interface AMI Systems'. Hiermee wordt een fundament gelegd voor het stimuleren van de ontwikkeling van woninggrelateerde ICT-toepassingen en diensten in woningen en gebouwen ten behoeve van het efficient gebruiken van gas, elektriciteit en water.

In de markt van Advanced Metering Infrastructures (AMI) oplossingen en systemen is er geen 'open' standaard op het niveau van System Interface. Door de NTA 8150 zal de ontwikkeling van toepassingen gericht op duurzaamheid (efficiënt gebruik van elektriciteit, gas en water) versneld van de grond komen. Deze System Interface moet dusdanig worden ingericht dat het mogelijk wordt om woninggerelateerde ICT-toepassingen en breedbanddiensten betreffende elektrisch, gas en/of water onafhankelijk te maken van de fysieke communicatielaag en transport, netwerk en transmissie communicatie-protocollen.

Nationale referentie voor ICT-toepassingen gas, water en elektriciteit Doel van de NTA is in eerste instantie een nationale referentie te scheppen. Hiermee wordt een duurzame basis voor toepassingen gevormd. Het op te leveren resultaat van het NTA 8150 project bestaat uit: een 'System Software API for AMI' en 'API usage for specific AMI cases'. Na publicatie van de NTA 8150 zal een internationale publicatie worden voorgesteld. Meer informatie over dit NTA-project treft u op onze website. U kunt zich aanmelden tot 29 augustus 2008.

Meer informatie
Voor meer informatie over de NTA 8150, of over participatie in deze marktontwikkeling: Ton van Bergeijk, telefoon (015) 2 690 126, e-mail kid@nen.nl.