*** Bijgesloten treft u de volledige en orginele pdf versie van het persbericht ***

P e r s b e r i c h t - 15 juli 2008

Ricciotti ensemble met Izaline Calister op tournee langs asielzoekerscentra

Een soliste om te zoenen en een repertoire met een Caribisch tintje: het Ricciotti ensemble gaat op tournee door Nederland, Curaçao en Aruba. Op 25 juli om 12.00 uur treedt het straatsymfonieorkest op tijdens de Vrolijke Zomerweek in het asielzoekerscentrum te Leersum.

Ieder jaar organiseert Ricciotti ensemble een tournee die zich in alle uithoeken van Nederland en het buitenland afspeelt. De groep van eenenveertig talentvolle musici neemt dat letterlijk: het doel is om symfonische muziek op plekken te brengen waar je die normaliter niet hoort. Daarin is Ricciotti uniek. Het orkest is te horen in gevangenissen en verpleeghuizen, maar ook op de markt en in asielzoekerscentra.

Stichting de Vrolijkheid organiseert elke zomer extra workshops op meerdere AZC's in heel Nederland, omdat de zomervakantie voor deze kinderen lang en saai is. De kinderen en jongeren in Leersum krijgen van dinsdag 22 juli tot en met vrijdag 25 juli een creatief programma aangeboden rond het thema 'onbekend eiland' vol spel, dans, muziek, rap en beeldende kunst. Ze worden begeleid door professionele workshopleiders en enthousiaste vrijwilligers die maar één doel hebben: de zomer van 2008 onvergetelijk maken.

Op vrijdag 25 juli van 14.00-15.00 uur kan iedereen zien wat de kinderen gemaakt en geleerd hebben. Deze eindpresentatie van de kinderen met hun Vrolijke kunst wordt ingeluid met een spetterend optreden van het Ricciotti om 12.00 uur. Iedereen die nieuwsgierig is, nodigen wij graag uit om te komen kijken in AZC Leersum!

De Vrolijkheid laat kinderen even vluchten in verf, muziek, theater en dans

Stichting de Vrolijkheid brengt vrolijkheid naar kinderen en jongeren in Nederlandse asielzoekerscentra. We organiseren workshops en creatieve activiteiten waarin de kinderen zich kunnen uiten en spelen, hun talenten kunnen ontdekken en gewoon vrolijk kunnen zijn. Want wie dat kan, kan z'n eigen wereld maken. De Vrolijkheid wordt niet structureel gesteund door de overheid en is daarom afhankelijk van particuliere donaties.


___________________________________________________________________________1111111111111111111111111111111111111111111111