Nederlandse Spoorwegen

Zomercarnaval begint al op Rotterdam Centraal ontvangst in tropische sferen met muziek én danseressen extra lange treinen voor bezoekers Straatparade

De Rotterdamse binnenstad staat op vrijdag 25 en zaterdag 26 juli weer helemaal in het teken van

het Zomercarnaval. Bezoekers die van dit feest willen gaan genieten worden vrijdagmiddag tussen 14.00 en 18.00 uur op station Rotterdam Centraal al in de juiste sfeer gebracht. Onder het genot van Caribische klanken kunnen liefhebbers daar gratis op de foto met vier Queens in prachtige kostuums. Voor de bezoekers van de traditionele Straatparade op zaterdag laat NS op een aantal trajecten extra lange treinen rijden.

Het Zomercarnaval is uitstekend bereikbaar per trein. Station Rotterdam Centraal ligt op loopafstand van het swingende centrum. NS laat op zaterdag extra lange treinen rijden van en naar Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Dordrecht en Hoek van Holland Strand. In de nacht van zaterdag op zondag laat NS extra nachttreinen rijden van Rotterdam via Gouda naar Utrecht.

Goed voorbereid op reis
Op zaterdagavond werkt ProRail vanaf 22:00 uur aan het spoor tussen Delft en Den Haag. NS adviseert reizigers richting Delft, Den Haag, Leiden, Schiphol, Haarlem en Amsterdam zich van te voren goed te informeren over de reismogelijkheden.
Voor reisinformatie kunnen treinreizigers terecht op www.ns.nl of bellen met 0900-1475 (0,35 p.m.)

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum
Pagina 2/2

NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen NS-klanten hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De elektrische treinen van NS zijn een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot, terwijl de gemiddelde kilometerprijs lager is dan de variabele autokosten. Op de 379 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.

NS Reizigers verzorgt het vervoeren van de reizigers en de informatie en service op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken zijn om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.

NS deelt het spoorwegnet ­ het drukst bereden van Europa ­ met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.