Subaru


Toekomst? De Subaru Exiga

Hoofddorp, 25 juli 2008

Subaru heeft in Japan de EXIGA geĂŻntroduceerd. Een compacte, maar ruime en reuze praktische zevenzitter met alle bekende Subaru-kenmerken.
Over eventuele exportplannen kunnen wij duidelijk zijn. Er zijn geen plannen bekend om de Exiga naar Nederland te halen. Maar dat maakt het niet minder aardig om even de belangrijkste kenmerken van de auto op een rijtje te zetten:

o Plaats voor zeven
Dankzij zijn redelijk compacte afmetingen garandeert de Subaru EXIGA met zijn zevenpersoons interieur een hoge mate van wend- en handelbaarheid.

o Panoramadak
Op drie van de vier versies kan Subaru een panoramisch dak leveren. Dit zorgt met de enorme binnenruimte en het lage geluidsniveau voor een extra prettige reis.

o Vier versies
Allereerst is er de EXIGA 2.0i. Tweede versie is de completere EXIGA 2.0i-L, terwijl de EXIGA 2.0i-S sportiever is uitgedost. Topper is de EXIGA 2.0GT met turbo-Boxermotor.

o Goed uitzicht
De drie zitrijen lopen in hoogte iets op, zodat iedereen een goed uitzicht heeft.

o Grote bagageruimte
Dankzij het gebruik van double-wishbone achterwielophanging kan er verrassend veel bagage mee.

o Twee grilles
De Subaru EXIGA wordt geleverd met twee grilles: in bepaalde versies wordt de nadruk gelegd op raffinement, de EXIGA met turbomotor heeft een wat agressiever voorkomen.

o Fraai interieur
Extreem veel ruimte, hoogstaande afwerking. Diverse zones worden `s avonds subtiel blauw verlicht door LED-verlichting. Terug naar het nieuwsoverzicht