Gemeente Noordenveld


Loco-burgemeester ontvangt eerste burger in nieuwe gemeentehuis

Gepubliceerd op: 25 juli 2008

Gisteren en vanmorgen zijn de meeste medewerkers al verhuisd naar het nieuwe gemeentehuis. Vanmiddag verhuizen de medewerkers van de receptie en van de vakgroep Burgerzaken.

Loco-burgemeester Jan Kemkers ziet met spanning uit naar aanstaande maandag: "Vooral voor de medewerkers van de receptie en van Burgerzaken is het kort dag. Vandaag werken ze gewoon door tot de gebruikelijke sluitingstijd op vrijdag van 12.00 uur, want uitgangspunt is dat onze burgers zo weinig mogelijk merken van deze interne verhuizingen. Zodra alles is ingepakt, verhuisd en weer uitgepakt, begint het testen van de telefooncentrale, de computers en alle andere apparatuur. Voor de vakgroep Burgerzaken is dat een spannende operatie, omdat de computerprogramma's die nodig zijn om burgers van paspoorten en rijbewijzen te voorzien, erg gecompliceerd zijn en gekoppeld zijn aan landelijke systemen. Als de nood aan de man komt, dan werken we het hele weekend door om het voor elkaar te krijgen. Mij is echter verzekerd dat ik de eerste burger die maandagochtend een paspoort of rijbewijs komt ophalen, van dienst kan zijn."

Na 12.00 uur vandaag gaat de voordeur van het `oude' gemeentehuis definitief op slot voor bezoekers. Alleen voor huwelijken en voor vergaderingen in de avonduren wordt deze deur nog gebruikt. Na de bouwvak begint de interne aanpassing van het `oude' gemeentehuis. Als dat klaar is, dan kunnen de medewerkers die nu nog gehuisvest zijn aan de Dwazziewegen terug naar het gemeentehuis.

Het nieuwe gemeentehuis wordt op vrijdag 17 oktober officieel geopend. Een dag later, op zaterdag 18 oktober, kan iedereen het nieuwe maar ook het oude gemeentehuis bekijken. Tussen 10.00 - 16.00 uur houdt de gemeente dan open huis.