Politie Zuid-Holland-Zuid

25/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 25-07-2008 o Persberichten district II

VEELPLEGER OP GESTOLEN FIETS AANGEHOUDEN

SLIEDRECHT Een 14-jarige jongen uit Sliedrecht is in de nacht van donderdag 24 juli op vrijdag 25 juli door de politie aangehouden op de Prof. Kamerlingh Onneslaan. De tiener, bekend bij de politie als veelpleger, reed op een damesfiets met een kapotte bagagedrager. Na controle van het framenummer bleek de tweewieler in Nijmegen gestolen te zijn. De jongen verklaarde dat de fiets van een vriend van zijn moeder zou zijn. Dit zal door de politie worden onderzocht. De jeugdige veelpleger werd ingesloten.

VERDACHT VAN BEDREIGING

GORINCHEM De politie heeft op donderdagavond 24 juli een 38-jarige man uit Gorinchem aangehouden bij het Merwedekanaal. Hij zou doodsbedreigingen hebben geuit naar tenminste drie personen. De verdachte woont in de binnenstad van Gorinchem en leeft in onmin met mensen die in de nabijheid een horecagelegenheid runnen. Donderdagavond bedreigde hij hen dusdanig dat de politie werd ingeschakeld en er aangifte werd gedaan. De man is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

AANRIJDING

GORINCHEM Op donderdagavond 24 juli heeft een aanrijding plaatsgehad tussen een fietser en een bromfietser op het fietspad op de brug over de A27 in de richting van Gorinchem. De bromfietser, een 52-jarige man uit Rijswijk, wilde een fietser een 50-jarige man uit Gorinchem inhalen maar dit ging mis. Ze raakten elkaar waardoor de fietser viel en een hoofdwond opliep die in het ziekenhuis gehecht moest worden. De bromfietser kwam - voor zover bekend met de schrik vrij.

VERDACHT VAN BEDREIGING EN VERNIELING

GIESSENBURG De politie heeft op donderdagavond 24 juli een 19-jarige jongeman uit Giessenburg aangehouden in de Breestraat. Hij wordt verdacht van bedreiging en vernieling. De verdachte had onenigheid over geld met een even oude plaatsgenoot. Dit escaleerde donderdag. De verdachte uitte bedreigingen naar hem en gooide zijn fiets in de sloot. De tweewieler raakte hierdoor beschadigd. De gedupeerde knul deed aangifte waarop de politie de 19-jarige aanhield. Hij werd na een nacht cel en verhoor heengezonden met een dagvaarding.

ACHTERRUIT BUSJE VERNIELD

SLIEDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 24 juli op vrijdag 25 juli een 28-jarige man uit Sliedrecht aangehouden op het Doctor Langeveldplein. De man heeft een conflict met een 35-jarige plaatsgenoot en dit escaleerde afgelopen nacht. De verdachte gooide de achterruit van het bedrijfsbusje kapot met een leeg flesje. De politie werd ingeschakeld die de vernieler aanhield. Hij mocht vrijdagmorgen weer naar huis. Hij heeft de vernieling bekend en is bereid de schade te vergoeden.

VEELPLEGERS AANGEHOUDEN

SLIEDRECHT Twee veelplegers van 37 en 48 jaar uit respectievelijk Dordrecht en Rotterdam zijn in de nacht van donderdag 24 juli op vrijdag 25 juli door de politie aangehouden op de Stationsweg in Sliedrecht. De twee werden gezien het nachtelijke tijdstip gecontroleerd. Ze hadden beiden een andere verklaring waar ze vandaan kwamen en in de auto lag inbrekersgereedschap.. Beide inzittenden werden aangehouden en ingesloten. Op vrijdagmorgen weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.