Politie Zuid-Holland-Zuid

25/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 25-07-2008 o persberichten district I

RIJBEWIJS BEGINNEND BESTUURDER INGEVORDERD

ZWIJNDRECHT De politie heeft op vrijdagmorgen 25 juli omstreeks 06.25 uur s ochtends een 25-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in de Hyacintstraat. De politie had via de collegas van Rotterdam-Rijnmond doorgekregen dat de automobilist mogelijk onder invloed van alcohol autoreed. De agenten in Zuid-Holland-Zuid traceerden het voertuig naar aanleiding van het kenteken en lieten hem blazen. De beginnend bestuurder voor wie een maximum promillage geldt van 0,2 promille blies 0,9 promille. Ook bleek de jongeman eerder al gesnapt te zijn voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd. HENDRIK-IDO-AMBACHT Het rijbewijs van een 23-jarige jongeman uit Hendrik-Ido-Ambacht is in de nacht van donderdag 24 juli op vrijdag 25 juli ingevorderd wegens rijden onder invloed op een bromfiets. Surveillerende agenten zagen de bromfietser rijden op de Anthoniuslaan waar hij met hoge snelheid reed. Hij reed twee keer door rood waarop de agenten hem op de Hendrik Ydenweg een stopteken gaven. De 23-jarige stond bij het aanspreken onvast op zijn benen en rook naar drank. Hij moest blazen en blies 1,1 promille. Gezien de gevaarsetting op de weg, recidive en een te hoog alcoholpromillage werd het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd.

AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 24 juli op vrijdag 25 juli een 36-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Lijnbaan. De politie kreeg de melding dat de man mogelijk iemand zou mishandelen in een woning. Ter plaatse bleek dat de man woorden met zijn vriendin had gekregen in haar huis. Zij zette hem de deur uit maar vervolgens hield hij de buurt wakker door op straat door te gaan met schreeuwen. De politie vorderde hem weg te gaan wat hij in eerste instantie deed. De dienders vertrokken maar kregen korte tijd later het verzoek van de meldkamer weer terug te keren naar de Lijnbaan omdat de man weer bij zijn vriendin voor trammelant zorgde. Hij werd daarop aangehouden en ingesloten.

11-JARIGE BETRAPT OP WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Een 11-jarige jongen uit Dordrecht is donderdagavond 24 juli door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongen werd in een winkel in de Drievriendenhof betrapt op het stelen van een set onderbroeken met een waarde van 37,50 euro. Na controle van zijn tas kwamen er ook nog twee flesjes aftershave tevoorschijn die hij in een drogist had weggenomen zonder te betalen. De jongen betuigde spijt op het politiebureau. Hij krijgt hoogstwaarschijnlijk een STOP-verwijzing. Na verhoor werd hij thuisgebracht. Zijn moeder is op de hoogte.

UIT HET WATER GEHAALD
DORDRECHT Een 45-jarige man uit Dordrecht is donderdagmiddag 24 juli omstreeks 16.00 uur uit het water van de Oude Maas gehaald. Surveillerende agenten namen toevallig poolshoogte bij de rivier de Oude Maas achter het benzinestation op de Dokweg. Daar zagen ze de man zwemmen in de rivier ter hoogte van de vaargeul. Hij zwom naar de overkant richting Zwijndrecht. Toevallig passeerde er een boot van Rijkswaterstaat waarvan het personeel de man ook zag zwemmen. Zij visten de man uit het water en zetten hem af op de kade aan de Dokweg waar hij de agenten trof. De man verklaarde gewoon een stukje te willen zwemmen naar de overkant van Zwijndrecht en weer terug Hij kreeg een bekeuring in verband met de gevaarlijke situatie waarin hij zich begaf. De man werd namelijk meerdere malen voorbij gevaren door binnenvaartschepen waarbij de afstand tussen de persoon en het schip slechts enkele meters was.

SNELHEIDSCONTROLE A16: 85 OVERTREDERS
DORDRECHT Door het Verkeershandhavingsteam is op donderdag 24 juli de gehele dag gecontroleerd op snelheid op de A16. Dit ter bevordering van de verkeersveiligheid. Middels laserapparatuur werden te-hardrijders in het vizier gebracht waarna 4 motorrijders van Zuid-Holland-Zuid en van het KLPD hen naar de controleplaats op de Laan der VN brachten.
In totaal zijn 85 overtreders bekeurd voor te hard rijden. Bij deze overtreders zaten 19 buitenlanders die het boetebedrag direct moesten betalen, in totaal was dit een bedrag van 4187 euro. Onder hen was een 19-jarige Brit die 156 km per uur reed waar 100 km per uur is toegestaan. Na overleg met het Openbaar Ministerie betaalde hij een boete van 740 euro. De overige 66 overtreders krijgen de bekeuring thuis. Van een weggebruiker werd het rijbewijs direct ingevorderd wegens overschrijding van de maximumsnelheid met meer dan 50 km per uur. Deze 22-jarige beginnend bestuurder uit Delft reed (na correctie) 161 km per uur reed waar 100 km per uur is toegestaan.

VERDACHT VAN BELEDIGING EN BEDREIGING AGENTEN
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmiddag 24 juli een 36-jarige man uit Dordrecht - een veelpleger - aangehouden in het Merwesteinpark. Hij zat daar alcohol te nuttigen met nog een aantal personen. De 36-jarige werd door de agenten aangehouden omdat hij nog diverse boetes open had staan. De man werd boos om zijn aanhouding en beledigde en bedreigde de dienders. Zij voelden zich hierdoor bedreigd. De veelpleger werd ingesloten en zal vandaag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

MOBIELE TELEFOON AFGEPAKT
DORDRECHT De politie heeft op donderdagavond 24 juli een 24-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op het Vogelplein. Hij wordt verdacht van diefstal van een mobiele telefoon van een 17-jarig meisje uit Dordrecht. De twee kennen elkaar vaag en kregen een woordenwisseling op het Pearl Buck-erf in Stadspolders. Dit escaleerde zodanig dat de jongeman bedreigingen naar haar uitten en haar mobiele telefoon afpakte en vervolgens wegging. Toen ze hem achterna ging, kreeg ze klappen. De politie werd gealarmeerd die op basis van het signalement de verdachte aanhield op het Vogelplein. Hij bleek inderdaad de betreffende mobiel in zijn bezit te hebben. Deze heeft de 17-jarige inmiddels terug. Ze heeft aangifte gedaan. Na verhoor werd de jongeman weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

JONGEREN AANGEHOUDEN
DORDRECHT In de vroege morgen van vrijdag 25 juli omstreeks 05.40 uur zijn vijf jongens in de leeftijd van 13 tot 18 jaar uit Dordrecht en Alblasserdam ( de 13-jarige) aangehouden door de politie. De knapen waren op de Krispijnseweg in de weer met een reclamezuil. Ze hadden de borden eruit gehaald en waren er mee naar elkaar aan het gooien. De politie hield de vijf aan en sloot hen in. De borden zijn door de agenten teruggeplaatst in de reclamezuil.