Gemeente Echt-Susteren


Dagopvang en huiskamerproject in Koningsbosch.

Wethouder Jo Verheesen en raadslid Bert Hendricks (Lijst Samenwerking) bezochten op vrijdag 18 juli het nieuwe huiskamerproject in Koningsbosch. Het huiskamerproject én de dagopvang voor ouderen in Koningsbosch moesten om financiële redenen hun vertrouwde stek in het Prinsenhof verlaten. Op termijn wordt de dagopvang meegenomen in een nieuwe locatie die onderdeel uitmaakt van het DOP Koningsbosch, maar tot die tijd heeft de parochie de pastorie beschikbaar gesteld. Dit gebeurde in nauw overleg met Orbis in Echt, zodat deze projecten voor Koningsbosch behouden konden blijven.

Om de nieuwe bewoners te verwelkomen knapten vrijwilligers van de parochie de woonkamer grondig op, werd er zelfs een compleet nieuw invalidentoilet gebouwd en een TV-verbinding aangelegd. De verbouwing werd financieel mogelijk gemaakt door de Essent-gelden die Lijst Samenwerking voor dit project ingezet heeft.
In Koningsbosch maken op dit moment tien geïndiceerde bewoners gebruik van de dagopvang voor ouderen op dinsdag en donderdag. Het huiskamerproject op vrijdagmiddag telt momenteel acht deelnemers.

Bij het bezoek trakteerden de heren de deelnemers aan het huiskamerproject op vlaai en evalueerden zij samen het project en de verhuizing. Hieruit kwam naar voren dat de ouderen geen ondersteuning van professionele krachten of vrijwilligers krijgen tijdens hun bijeenkomst.
Als reactie hierop gaf wethouder Verheesen aan dat hij in samenspraak met Orbis, SWE en de gemeente de dagopvang en het huiskamerproject met elkaar wilde combineren. Joseph Loete vertelde aan alles in het werk te willen stellen om voorlopig vrijwilligers van de parochie op vrijdagmiddag in te zetten, zodat de ouderen niet meer volledig op zichzelf zijn aangewezen