Gemeente Echt-Susteren


Gemeente bestrijdt rattenoverlast bij Littersven

De gemeente heeft van omwonenden meldingen ontvangen dat ratten zich in de omgeving van Littersven bevinden. Als reactie hierop heeft gemeente een onderzoek gedaan naar de mogelijke herkomst van deze ratten. Het ingeschakelde ongedierte bestrijdingsbedrijf heeft geconstateerd dat in de omgeving van Littersven verschillende rattensporen lopen. Om te voorkomen dat deze ratten zich verder uitbreiden, gaat de gemeente over tot het bestrijden van ratten in de openbare ruimte.

Dit houdt in dat in de directe omgeving een aantal lokdozen worden geplaatst waarin ratten gevoerd worden met gif. Deze lokdozen zijn zodanig uitgevoerd dat ze alleen toegankelijk zijn voor ratten en muizen en speciaal ontworpen zijn voor de openbare ruimte. Wij willen u voor de zekerheid erop wijzen dat, indien u in de buurt woont en in het bezit bent van een huisdier, u rekening dient te houden met de bestrijding die wij uitvoeren in het openbare gebied. Wij adviseren u dan ook om honden aan de lijn te houden en katten niet naar buiten te laten of op het eigen terrein te houden.

Daarnaast valt op dat in de begroeiing rondom de pleintjes her en der afval wordt gedumpt. De gemeente probeert de openbare ruimte op te schonen en toezicht te houden op het dumpen van afval in de openbare ruimte. Daarnaast vragen wij de bewoners van Littersven en omgeving hiermee op te passen. Afval heeft een aantrekkende kracht voor ratten waardoor zij in de omgeving op zoek gaan naar schuilplaatsen. Indien u nog vragen heeft over dit bestrijdingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling Openbare Werken, tel: 0475-478478.