Gemeente Echt-Susteren


Nieuw uiterlijk voor Bosstraat en Peijerstraat!

De gemeente Echt-Susteren heeft de Bosstraat en de Peijerstraat in Echt een grote opknapbeurt gegeven. Voor het verbeteren van de verkeersveiligheid zijn er parkeerplaatsen en
voetgangers-oversteekplaatsen aangelegd. Daarnaast zijn er ook vrijliggende fietspaden en fietsstroken aangelegd om het fietsgebruik te stimuleren en veiliger te maken.

Een voorbeeld hiervan zijn de rode fietsstroken aan de zijkant van de weg met een witte stippellijn en met een fietssymbool waarop fietsers niet gehinderd mogen worden.

"Mag ik er overheen rijden of op parkeren?"

Bij een doorgetrokken lijn is het niet toegestaan om hierover heen te rijden of om te parkeren. Bij een stippellijn, zoals in de Bosstraat en Peijerstraat, moeten automobilisten en bromfietsers zoveel mogelijk de rijbaan volgen en niet de fietsstrook. De fietsstrook is alleen bestemd voor fietsers en snorfietsers. Er op of er langs stilstaan of parkeren is ook niet toegestaan. De gemeente heeft de afspraak met de politie dat er na een korte gewenningsperiode pas bekeuringen worden uitgedeeld bij overtredingen.

Dit alles moet er voor zorgen dat weggebruikers in de Bosstraat en in de Peijerstraat voorzichtiger zijn en minder hard rijden. Zo zijn de fietsers op deze belangrijke wegen beter beschermd en beter zichtbaar.