Gemeente Hulst


Persbericht - 25.07.2008

Wethouder Maas legt functie neer

Op 24 juli 2008 heeft wethouder Toon Maas bekend gemaakt zijn functie als wethouder van de gemeente Hulst met ingang van 01 september 2008 neer te zullen leggen.

Sinds maart 2006 combineert wethouder Maas zijn baan als parttime wethouder met een baan bij Delta NV. Om persoonlijke redenen heeft hij er voor gekozen zijn carrière als wethouder te beëindigen. De combinatie van beide functies bleek niet langer op goede wijze verenigbaar.

Wethouder Toon Maas was sinds 30 maart 2006 wethouder van de gemeente Hulst. In deze periode had hij onder andere recreatie & toerisme, sport en dorps- en wijkraden in zijn portefeuille.

De partij Algemeen Belang Groot Hulst heeft zich op een ledenvergadering over de opvolging van de heer Maas gebogen. Door de partij is de heer Fons Dobbelaar als kandidaat naar voren geschoven. In september zou de heer Dobbelaar zijn werkzaamheden aan willen vangen.
De heer Dobbelaar is momenteel fractievoorzitter Algemeen Belang Groot Hulst in de gemeenteraad. Over de vrijgevallen plaats in de gemeenteraad en de invulling van het fractievoorzitterschap van de partij wordt momenteel intern overleg gevoerd. Verwacht wordt dat vóór
01 september 2008 hierover duidelijkheid bestaat.

Voor nadere inlichting verwijzen wij u naar de heer Fons Dobbelaar, fractievoorzitter Algemeen Belang Groot Hulst, tel: 06-51470335
---