Politie Twente

Politieberichten Twente vrijdag 25 juli 2008

Fietsendief en heler aangehouden

Enschede

Een 38-jarige man en een 45-jarige vrouw uit Enschede werden donderdag 24 juli aangehouden. Het duo wordt verdacht van diefstal en heling van een fiets, gepleegd op de Walstraat in Enschede.

Op donderdag 24 juli werd omstreeks 11.15 uur gemeld dat een 42-jarige vrouw van haar fiets was bestolen op de Walstraat in Enschede. Ter plaatse spraken agenten met de 42-jarige Enschedese. Zij vertelde dat zij samen met haar echtgenoot en dochter op bezoek had willen gaan bij kennissen in de Walstraat in Enschede. De vrouw had haar fiets even aan de kant gezet, om aan te bellen. Plotseling zag haar echtgenoot een onbekende man op de fiets van de 42-jarige stappen en hard wegrijden. De man trachtte nog een achtervolging in te zetten, maar kwam daarbij ten val en zag zodoende de dader er vandoor gaan. De 42-jarige eigenaresse deed aangifte van diefstal van haar fiets.

Agenten gingen aan de hand van een door de meldster en getuigen opgegeven signalement in de omgeving op zoek naar de fietsendief. Op de Ripperdastraat in Enschede werd een 38-jarige Enschedeër aangetroffen die voldeed aan het signalement. De man werd aangehouden. Hij verklaarde de fiets te hebben verkocht. Omdat de koper van het rijwiel, een 45-jarige vrouw uit Enschede, in de nabij omgeving aanwezig was, werd zij aangehouden op verdenking van heling.

Beiden werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werden zij weer in vrijheid gesteld. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. De fiets werd teruggegeven aan de 42-jarige rechtmatige eigenaresse. (08-093377)

Man aangehouden na beroven bejaarde vrouw

Enschede

Een 42-jarige man uit Enschede werd donderdag 24 juli aangehouden, omdat hij op een parkeerplaats aan de Lingestraat in Enschede een 84-jarige Enschedese van haar tasje heeft beroofd.

Op donderdag 24 juli werd omstreeks 18.55 uur gemeld dat een 84-jarige vrouw uit Enschede op een parkeerplaats aan de Lingestraat in haar woonplaats was beroofd van haar tas. Ter plaatse spraken agenten met de 84-jarige. Zij vertelde dat zij boodschappen in de achterbak van haar auto aan het laden was, toen er plotseling een onbekende man naderbij kwam. De man zei boos tegen de 84-jarige dat zij verkeerde producten had meegenomen van de kassa en gooide een pak koekjes in haar auto. Direct daarna pakte de man de koekjes weer terug en greep eveneens de tas van de 84-jarige mee. In alle consternatie slaagde de 84-jarige er niet in de man tegen te houden, waarna deze er met een fiets vandoor ging in de richting van de Fazantstraat. Omstanders ontfermden zich over de bejaarde dame.

De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van de tasjesdief. Aan de hand van het opgegeven signalement en verklaringen van winkelpersoneel die de man herkenden, kon door de agenten worden vastgesteld dat het om een ambtshalve bekende 42-jarige man uit Enschede ging. De agenten gingen naar een woning aan de Kremersmaten, waar de 42-jarige op dat moment verbleef. De 42-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek in verzekering is gesteld. (08-093601)

Twee mannen aangehouden bij straatfeest

Enter

Een 24-jarige man uit Goor werd donderdag 24 juli aangehouden op de Dorpsstraat in Enter, omdat hij een taxichauffeur met een vuurwapen had bedreigd. Een 23-jarige Wierdenaar werd eveneens aangehouden, omdat hij agenten beledigde en bedreigde.

Op donderdag 24 juli werd omstreeks 20.50 uur gemeld dat een taxichauffeur op de Dorpsstraat in Enter bedreigd was met een vuurwapen. De melder gaf telefonisch het signalement van de dader door. Agenten gingen ter plaatse en troffen op de Dorpsstraat, waar een straatfeest gaande was, een man aan die voldeed aan het door de melder opgegeven signalement. De man, een 24-jarige inwoner van Goor, werd staande gehouden en aan een fouillering onderworpen, waarbij een vuurwapen werd aangetroffen. De agenten hielden de 24-jarige aan en brachten hem over naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek in verzekering werd gesteld.

Tijdens de aanhouding van de 24-jarige kwam een omstander naar de agenten toe gelopen. De man, een 23-jarige Wierdenaar, vond het nodig om de agenten te beledigen. De 23-jarige, die zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerde, werd aangehouden wegens belediging. De 23-jarige verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk slaagden de agenten er in de man te boeien, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-093639)

Duo verdacht van fietsendiefstallen

Haaksbergen

Een 36-jarige Haaksbergenaar en een 46-jarige Enschedeër werden donderdag 24 juli op de Hengelosestraat in Haaksbergen aangehouden. Het duo wordt er van verdacht meerdere fietsen te hebben gestolen in Haaksbergen.

Op donderdag 24 juli meldde een getuige dat zij een man met een afgesloten fiets had zien lopen op de Hengelosestraat in Haaksbergen. Agenten gingen ter plaatse en zagen ter hoogte van het tankstation aan de Hengelosestraat twee mannen bij een geparkeerd busje staan. Terwijl de agenten het duo aanspraken, zagen zij in het busje meerdere fietsen staan. Het duo, een 36-jarige man uit Haaksbergen en een 46-jarige man uit Enschede, werd aangehouden op verdenking van fietsendiefstalen overgebracht naar het politiebureau, waar zij werden ingesloten. In de loop van vrijdagochtend 25 juli weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-093613)

Getuige leidt politie naar inbreker

Deurningen

Een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd woensdagavond 23 juli aangehouden, omdat hij betrapt werd bij een inbraak in een woning aan de Molenmansstraat in Deurningen.

Op woensdagavond 23 juli werd omstreeks 20.00 uur gemeld dat een oplettende getuige had gezien hoe een man poogde in te breken in een woning aan de Molenmansstraat in Deurningen. Ter plaatse spraken agenten met de 41-jarige man uit Deurningen die de inbraak had zien gebeuren. Hij vertelde dat hij in zijn achtertuin stond, toen hij bij de achterburen een man via een raam naar binnen zag klimmen. De 41-jarige belde de politie en gaf het signalement door. Aan de hand van het opgegeven signalement gingen meerdere politieagenten in de omgeving op zoek naar de inbreker. Op de Deurningerstraat werd een man aangetroffen die voldeed aan het opgegeven signalement. De man, een 21-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. In de loop van donderdagmiddag 24 juli werd de man weer in vrijheid gesteld. Tegen de 21-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-093218)

Betrokkenen aanrijding naar ziekenhuis

Oldenzaal

Een 41-jarige vrouw uit Oldenzaal en een 27-jarige man uit Almelo kwamen op donderdag 24 juli met hun beider auto's in aanrijding op de kruising van de Provinciale Rondweg (N342) en de Graveneslaan in Oldenzaal.

Op donderdag 24 juli werd omstreeks 12.15 uur gemeld dat er een aanrijding tussen twee automobilisten had plaatsgevonden op de kruising van de Provinciale Rondweg (N342) en de Graveneslaan in Oldenzaal. Ter plaatse bleek, dat een 27-jarige man uit Almelo met zijn auto over de Rondweg was gereden. Ter hoogte van de kruising met de Graveneslaan wilde de 27-jarige linksaf slaan. Hij verleende daarbij echter geen voorrang aan een 41-jarige automobiliste uit Oldenzaal, die hem op de Rondweg tegemoet reed. Een aanrijding was het gevolg, waarbij beide bestuurders gewond raakten. Ze werden beide met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-093440)

Snelheidsduivels raken rijbewijs kwijt

Diepenheim / Haarle

Bij een snelheidscontroles in Diepenheim werd donderdag 24 juli een 29-jarige automobilist uit Diepenheim betrapt op een zodanige overschrijding van de maximum toegestane snelheid, dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Een 20-jarige man uit Haarle (Gemeente Hellendoorn) overkwam vrijdagochtend 25 juli hetzelfde bij een controle in zijn woonplaats.

Op donderdag 24 juli voerde de politie op de Needseweg en de Nijhofweg in Diepenheim een korte snelheidscontrole uit. De controle ving aan om 20.45 uur en binnen vijf minuten werden reeds drie automobilisten aan de kant gezet, omdat zij de maximum toegestane snelheid van 80 km/uur met ruim 35 km/uur overschreden. De bestuurders kregen een proces-verbaal. Een 29-jarige inwoner van Diepenheim maakte het wel erg bont en werd gemeten met een snelheid van 165 km/uur. De bestuurder kon zijn voertuig met moeite op tijd tot stilstand brengen en een agent die een stopteken gaf moest opzij springen om een aanrijding te voorkomen. Het rijbewijs van de 29-jarige werd ingevorderd en de auto werd in opdracht van de Officier van Justitie in beslag genomen.

Op vrijdag 25 juli werd de snelheid van het verkeer gemeten op de Poggenbeltweg in Haarle (Gemeente Hellendoorn). Een 20-jarige inwoner van Haarle werd betrapt, terwijl hij 112 km/uur reed, waar 60 km/uur toegestaan is. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Tegen de beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-093660 / 08-093656 / 08-093746)

Politie zoekt getuigen aanrijding

Enschede

Een 72-jarige automobilist uit Enschede kwam op donderdag 24 juli op de Usselerrondweg in Enschede in aanrijding met een onbekend gebleven bromfietser. De politie is op zoek naar getuigen.

Op donderdag 24 juli werd omstreeks 19.35 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Usselerrondweg in Enschede. Ter plaatse spraken agenten met een 72-jarige Enschedeër. De man vertelde dat hij bij het uitrijden van een aldaar gelegen parkeerterrein in aanrijding kwam met een bromfietser. Aanvankelijk wilde de bromfietser, van wie verdere gegevens ontbreken, de schade onderling afhandelen. De 72-jarige alarmeerde echter de politie, waarop de bromfietser er zonder zijn identiteit kenbaar te maken vandoor ging. De man liet de bromfiets, die niet meer werkte, verderop achter in de berm. De bromfietser was een kleine, blanke man. Hij heeft een onregelmatig gebit en een tatoeage op zijn arm. De man, die circa 30 jaar werd geschat, droeg een lichtgekleurde trainingsbroek.

De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de bromfiets en/of mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Enschede, telefonisch bereikbaar via 0900-8844. (08-093619)

Inbraak in pand Gemeente en Brandweer Hof van Twente

Markelo

Tussen woensdag 23 juli 16.30 uur en donderdagmorgen 24 juli 7.00 uur zijn er diverse goederen en een bedrijfswagen gestolen bij een inbraak in het pand van de brandweer en gemeente aan de Schoolstraat in Markelo.

Op donderdag 24 juli omstreeks 7.00 uur meldt een 52-jarige medewerker van de Gemeente Hof van Twente dat hij bij het betreden van het pand aan de Schoolstraat ziet dat er is ingebroken. In dit pand zijn zowel de gemeente als de brandweer gevestigd. De centrale toegangsdeur blijkt geforceerd. Tijdens de inbraak zijn diverse goederen buit gemaakt, waaronder de DE-koffiemachine, diverse computers en een bedrijfswagen. De bedrijfswagen is een gele Renault Kangoo met het kenteken 29-VP-BF en voorzien van het logo van de Gemeente Hof van Twente.

De politie Twente is een onderzoek gestart en vraag eventuele getuigen van de inbraak zich te melden, ook wil zij graag weten waar de opvallende bedrijfswagen en het DE koffieapparaat zich op dit moment bevinden. Heeft u informatie, belt u dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (08-093310)

Botsing tussen twee koetsen

Enschede

Bij een botsing tussen twee koetsen op donderdag 24 juli aan de Witbreukweg in Enschede, zijn twee Enschedese dames gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee combinaties paard en wagen rijden op donderdagavond 24 juli omstreeks 20.30 uur achter elkaar over de Witbreukweg. Plotseling slaat om onbekende reden het achterste paard op hol waardoor het linker voorwiel van de koets tegen het achterwiel van de voorste koets komt. Hierdoor slaan beide koetsen over de kop. Alle acht inzittenden komen ten val, twee Enschedese dames van 24- en 37 jaar, raken hierbij dusdanig gewond dat zij met rug- en armletsel zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (08-093636)

Auto uitgebrand op snelweg

Enschede

Donderdagmiddag 24 juli omstreeks 14.00 uur is door een technische storing in de motor de bestelauto, van een 38-jarige man uit Hengelo, op de A35 thv de Grolsch, volledig uitgebrand. Hierbij vielen geen gewonden. De brandweer heeft het voertuig geblust en Rijkswaterstaat heeft de weg gereinigd. De rechterrijbaan is ongeveer twee uur afgesloten geweest. (08-093472)

Omstreeks 16.10 uur werd gemeld dat op de A1 ter hoogte van afslag de Lutte ook een voertuig in brand zou staan. Ter plaatse bleek dat een vrachtwagenchauffeur de turbo van zijn vrachtwagen had opgeblazen waardoor veel rook ontstond maar van een brand was echter geen sprake. De chauffeur had inmiddels hulp geregeld. (08-093557)

Noot voor de pers:
Rosita de Vries & Minke Schoon: 053-4555588