Gemeente Elburg


Persbericht

24 juli 2008

Snelheid N310 Elburg - Nunspeet Blijft 80 km/uur

De maximum snelheid op de provinciale weg tussen Elburg en Nunspeet is op dit moment `gewoon' 80 km/uur. De gemeente Elburg heeft de provincie Gelderland erop gewezen dat op deze weg in het verleden meer ernstige ongelukken hebben plaatsgevonden dan op een doorsnee provinciale weg. En ook is het aantal privé-inritten groter dan op een doorsnee provinciale weg. Beide elementen gelden met name op de weggedeelten tot 700 m aan weerszijden van de kern Doornspijk.

Daarom heeft de gemeente de provincie gevraagd de snelheid te verlagen naar 60 km/uur.

De provincie heeft daarop geantwoord dat bij de onderhoudswerkzaamheden die in 2007 hebben plaatsgevonden de maximum snelheid is gehandhaafd op 80 km/uur, een snelheid die past bij de huidige functie van de weg. Wel zijn daarbij de principes van de verkeersveiligheidsfilosofie Duurzaam Veilig maximaal toegepast, voor zover dat paste binnen de onderhoudswerkzaamheden. Zo is bijvoorbeeld een dubbele middenstreep aangebracht, en is bekeken of de wegaansluitingen op een niet al te ingrijpende manier veiliger gemaakt konden worden. Er zijn sinds de vaststelling van de uit te voeren onderhoudswerkzaamheden geen nieuwe feiten gebleken die aanvullende verkeersveiligheidsmaatregelen nodig maken, aldus de provincie in haar reactie.

Op lange termijn -na realisering van een rondweg om 't Harde en Oostendorp- wil de provincie de weg tussen Elburg en Nunspeet misschien wel afwaarderen naar 60 km/uur.