Sanoma Uitgevers


Bobo ondergebracht bij Malmberg

23.07.08

Het beroemde kindertijdschrift Bobo, een titel van Sanoma Uitgevers, maakt per 1 juli deel uit van Malmberg, een zusteronderneming van Sanoma Uitgevers.

Het besluit om Bobo bij Malmberg onder te brengen past binnen de strategie van Sanoma Uitgevers om meer focus op haar printactiviteiten aan te brengen.

Jarenlange samenwerking
Malmberg en Sanoma werken al tientallen jaren samen voor de titel Bobo waarbij Sanoma het losse verkoopgedeelte en de productie deed en Malmberg de distributie in het schoolkanaal. Bobo zal nu volledig worden ondergebracht bij Malmberg.

Malmberg is een toonaangevende uitgeverij in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en de beroeps- en volwasseneneducatie. Hun tijdschriften dagen kinderen uit, zetten hun fantasie aan het werk en laten ze op hun eigen niveau nadenken over alles wat er om hen heen gebeurt.

Henk Scheenstra COO Print Sanoma Uitgevers: Bobo draagt bij aan de eerste tijdschriftervaring voor de jongste doelgroep. Het is een mooie titel en een sterk merk dat al lange tijd meegaat. Bobo zal goed tot zijn recht komen bij het educatieve specialisme van Malmberg. Na de jarenlange samenwerking is dit een goed huis voor Bobo. Sanoma kan op haar beurt meer focus aanbrengen in haar portfolio.

Jorien Castelein, directeur/uitgever Jeugduitgaven Malmberg: Bobo is een prachtig merk dat goed past in de missie van Malmberg Jeugduitgaven: kinderen spelenderwijs uitdagen om zichzelf en hun talenten maximaal te ontwikkelen en de wereld te ontdekken. Met Bobo heeft Malmberg een bijzonder character in huis dat er jaar in jaar uit in slaagt om de harten van kinderen te veroveren. Malmberg kan ervoor zorgen dat het merk nog beter gaat aansluiten op de ontwikkeling van kinderen op school. Het 20e nummer is het eerste nummer van Bobo dat door Malmberg gemaakt wordt. Abonnees zullen geïnformeerd worden via een brief bij Bobo 19. Abonnees zullen Bobo op dezelfde wijze blijven ontvangen.

Over Malmberg
Malmberg is onderdeel van de multinational Sanoma; de grootste aanbieder van media zoals tijdschriften, boeken, kranten, leermiddelen, tv en internet in Noord Europa.

Malmberg ontwikkelt en levert motiverende producten en diensten waarmee lerende kinderen en volwassenen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen, en die leerkrachten ondersteunen om zo effectief en inspirerend mogelijk les te geven. De belevingswereld, de ontwikkelingsfasen en wensen van kinderen en het onderwijsveld zijn leidend bij het ontwikkelen van die producten.
Malmberg levert leermiddelen en tijdschriften voor kinderen van 4-18 jaar, maar ook materialen voor leeroriëntatiebegeleiding, talententests en loopbaanontwikkeling. Daarmee helpen we de jongste kleuter bij de eerste leerstappen tot de student en de young professional bij het maken van keuzes in studie, werk en leven. Malmberg stelt haar kennis ook beschikbaar aan het bedrijfsleven, de non-profitsector en de overheid in de vorm van advies, trainingen en onderzoek.

Malmberg is bekend van o.a. Okki, TKMST, Studie Beurs, Schoolweb.nl, Biologie voor jou en Pluspunt.