Politie Noord- en Oost Gelderland

Politieberichten Twente 25 juli 2008

Ermelo - verdachte vechtpartij voorgeleid

De politie heeft vrijdag 25 juli een 17-jarige jongen uit Putten voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen. Hij wordt ervan verdacht een 18-jarige jongeman uit Ermelo tijdens een ruzie met een bierglas in zijn gezicht te hebben geslagen. De jongeman liep ernstig oogletsel op.

Het slachtoffer bevond zich in de nacht van zaterdag op zondag 20 juli in een horecazaak in Ermelo. Hier ontstond een ruzie met iemand die hij kende van een eerder conflict.

Op een gegeven moment ontstond er een vechtpartij en hier waren meerdere jongeren bij betrokken. Plotseling werd het slachtoffer met een bierglas in zijn gezicht geslagen. Door horecapersoneel is hij direct naar het ziekenhuis gebracht en later geopereerd.

De politie stelde een onderzoek in en hield drie Puttense jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar aan. Eén van hen wordt ervan verdacht met het bierglas te hebben geslagen. Hij is voorgeleid voor de Rechter-commissaris en blijft in voorlopige hechtenis; de andere twee zijn in overleg met de officier van justitie in vrijheid gesteld.

Zij worden wèl als verdachte bij de vechtpartij gezien en ook tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.