Ingezonden persbericht

Rijswijk: Parkeerterrein bij Sportcentrum De Schilp op de schop

De gemeente Rijswijk is deze week begonnen met het opknappen van het parkeerterrein voor Sportcentrum De Schilp aan de Schaapweg. Met de komst van het nieuwe welzijnscentrum begin september in de nieuwbouw van het Sportcentrum is een goed ingericht en overzichtelijk parkeerterrein zeer gewenst. Met deze werkzaamheden is fase drie van de reconstructie van sportpark Prinses Irene van start gegaan. Al eerder ging de bouw van het welzijnscentrum en de aanleg van het kunstgrasveld bij voetbalvereniging Haaglandia van start. Ook de bestrating van het sportpark is in een eerdere fase onderhanden genomen.

Parkeerterrein De Schilp
Het aantal van 300 parkeerplaatsen blijft gelijk, maar de indeling van het parkeerterrein wordt vernieuwd. Het parkeerterrein wordt opnieuw geasfalteerd en voorzien van nieuwe parkeerbelijning. Door de aangepaste parkeerbelijning ontstaat ruimte voor het aanplanten van 24 nieuwe bomen. Daarnaast worden aan de randen van het parkeerterrein nog eens 14 nieuwe bomen geplant.
De invalideparkeervakken worden verplaatst en voor bussen worden twee gemarkeerde opstelvakken aangelegd. Tot slot wordt de fiets- en voetgangersoversteek tussen de Schaapweg en de entree van het sportcentrum voorzien van een verhoogd plateau. Hierdoor wordt direct duidelijk waar zich de entree van het sportcentrum bevindt.
De werkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd. Hierdoor blijft het parkeerterrein tijdens de werkzaamheden grotendeels beschikbaar om te parkeren. Medio september wordt het werk afgerond.
Op dat moment nemen Welzijn Rijswijk, SKON Kinderopvang en Kinderopvang Eigenwijs hun intrek in het nieuwe Welzijnscentrum aan de zuidzijde van De Schilp.

Playground
Behalve de werkzaamheden aan het Welzijnscentrum en de parkeerplaats wordt direct naast het centrum in augustus nog een playground aangelegd. Deze openbare playground kan ook worden gebruikt door de kinderen van de buitenschoolse opvang en de kinderopvang. De playground is onder meer geschikt om te voetballen, te volleyballen en te basketballen. Verder wordt er een pannacourt geplaatst; specifiek voor het pannavoetbal.

Motie Verhagen
De reconstructie van het Sportpark Prinses Irene vloeit voort uit het besluit van de gemeenteraad van 27 maart 2007 als uitwerking van de Tweede Kamer motie Verhagen. Door het ministerie van VWS is een subsidie van E 500.000,- verstrekt aan de gemeente Rijswijk om de brede schoolgedachte vorm en inhoud te geven bij De Schilp. Met het geld wordt de accommodatie Sportpark Prinses Irene (inclusief Sportcentrum De Schilp) zo aangepast dat ze multifunctioneel te gebruiken is door scholen, sportverenigingen, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en welzijnswerk. Uitgangspunt van de motie Verhagen is dat alle aanpassingen aan het sportcomplex de diverse deelnemende organisaties stimuleren tot een betere samenwerking. Denk hierbij aan het onderling afstemmen van activiteiten, het gezamenlijk aanbieden van activiteiten en het gebruikmaken van elkaars expertise.