Atletiekbelofte FRAUKE PENEN in Under Armour
UNDER ARMOUR SLUIT 3-JARIG SPONSORCONTRACT AF MET ATLETIEKBELOFTE FRAUKE PENEN

Het Amerikaanse merk Under Armour - bekend om haar technisch geavanceerde sportkleding - heeft een sponsorcontract afgesloten met de Belgische atlete Frauke Penen. De 23-jarige Penen wordt beschouwd als één van de grote beloftes binnen de Belgische atletiekwereld. Penen maakt onderdeel uit van het Belgische 4 x 100 meter estafetteteam en neemt volgende maand deel aan de Olympische Spelen in Beijing. Het sponsorcontract, waarbij Under Armour de exclusieve leverancier van Penens wedstrijdkleding is, heeft een looptijd van drie jaar.

Sportdiva
Frauke Penen (Leuven, 20 februari 1985) is een Belgische profatlete; haar kracht ligt bij het hardlopen op de 100 en 200 meter en daarnaast maakt Penen deel uit van het Belgische estafetteteam. Haar sportcarrière startte op haar zestiende, toen ze na jarenlang ballet en jazzdance gedaan te hebben, geïntroduceerd werd in de atletiekwereld. Penen wist de perfecte balans te houden tussen studie en sport, want ondanks haar zware trainingsschema's rondde ze haar universitaire studie Lichamelijke Opvoeding glansrijk af. De jonge sportdiva boekte reeds een aantal solide successen, waaronder Belgisch kampioen 60 meter indoor (2006), Belgisch kampioen beloften 100 meter outdoor (2006) en ook haalde ze een finaleplaats op het Europees Kampioenschap 4 x 100 meter in 2006. In augustus neemt Penen, samen met haar teamgenotes, deel aan de 4 x 100 meter estafette op de Olympische Spelen in Beijing.

Stevige prestaties
De kleding van Under Armour wordt gedragen door profs in Amerikaans football, baseball en voetbal en door atleten aan de meeste universiteiten en tal van Olympische sporters. Het sponsorcontract tussen Under Armour en Frauke Penen is dan ook een logische stap binnen de internationale strategie, aangezien het merk bekend staat om haar onvoorwaardelijke steun aan sportbeloftes. Mede vanwege het feit dat Under Armour momenteel bezig is met een krachtige expansie binnen de Benelux, is Frauke Penen de perfecte sportpartner voor Under Armour. De atlete zal de komende drie jaar tijdens al haar wedstrijden de sportkleding van Under Armour dragen, om zo nóg betere prestaties neer te kunnen zetten!

Succesverhaal
Under Armour is een Amerikaans merk van supertechnologische prestatiekleding voor de actieve sporter. Na het succesverhaal in de Verenigde Staten, is het merk onlangs gelanceerd op de Benelux-markt, waar de distributie wordt verzorgd door Sportsgear Unlimited B.V., onderdeel van USG Brands (o.a. Le Coq Sportif, Pantofola d'Oro en Ellesse). Under Armour is onmisbaar voor professionals én amateurs die houden van actief sporten en tegelijkertijd een stevige prestatie willen neerzetten. Topatleten dragen Under Armour om beter te presteren, en met succes! Daarom wordt Under Armour gespot op de grootste sportevenementen ter wereld; denk aan tennis op Wimbledon, het WK-voetbal in Duitsland en topbasketbal in de NBA. Under Armour is met haar unieke en superieure weefselstructuur geschikt voor de meest uiteenlopende sporten zoals running, fitness, voetbal, tennis, basketbal, volleybal en hockey.

Voor meer informatie, surf naar www.underarmour.com

Under Armour
Atomiumsquare 1, postbus 281,
1020 Brussel
tel 02/474.06.50


Noot voor de redactie:
PERSINFO (