vbv De Graafschap

Han Berger vertrekt bij De Graafschap

Han Berger en Betaald Voetbal De Graafschap B.V. gaan in goed wederzijds overleg per 31 december 2008 uit elkaar.

Han Berger is sinds 15 april 2005 bij De Graafschap in dienst als Directeur Voetbalzaken.
In de achterliggende periode ontwikkelde De Graafschap zich onder zijn leiding tot een sportief gezonde Eredivisieclub.
Berger (58 jaar) stak echter nooit onder stoelen of banken dat hij zichzelf vooral een crisismanager vindt en geen beleidsbewaker.
"Het deel van deze functie waarin voor mij de uitdaging lag, zit er wel zo'n beetje op en dan begint het weer te kriebelen", aldus Berger.
"De Graafschap is één van de mooiste clubs waar ik tijdens mijn carrière heb gewerkt, maar ik wil nog graag een aantal andere dingen doen. Door mijn vertrek nu aan te kondigen heeft De Graafschap ruimschoots de tijd om een opvolger te zoeken, die ik nog kan inwerken".

Namens Betaald Voetbal De Graafschap B.V. zegt voorzitter Sietze Veen de beslissing van Han Berger te betreuren, maar tevens te respecteren en te begrijpen. "Continuïteit staat voorop bij De Graafschap. Het zou niet in het belang van de club zijn, als Han Berger onverwacht weg zou gaan".
"Han is van grote betekenis geweest. De Graafschap staat weer op de kaart. Nu is het aan ons om een geschikte opvolger te vinden, die de club verder gaat uitbouwen", aldus Sietze Veen.

Noot voor de pers: