Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

De Scheidingsmakelaar neemt ouders èn kinderen serieus!

Voor ouders is een scheiding één van de meest traumatische gebeurtenis die je in een leven kunt meemaken. De gevolgen van een scheiding voor kinderen kunnen tot allerlei negatieve gevolgen leiden. De overheid heeft hier op ingespeeld: er komt een verplichting voor ouders om een ouderschapsplan op te stellen voordat een scheiding uitgesproken kan worden. In dat ouderschapsplan komen alle afspraken tussen de ouders te staan die de kinderen betreffen.

Een goede zaak, maar dit gaat wat De Scheidingsmakelaar betreft niet ver genoeg. Jan Willem Groos van De Scheidingsmakelaar: "We begeleiden de kinderen in een viertal sessies met leeftijdsgenootjes, waarbij de kinderen zelf door middel van creatieve werkvormen en spellen aan kunnen geven hoe ze de scheiding ervaren. Vervolgens vindt er een eindgesprek plaats met de ouders, waarin handvatten worden gegeven voor gescheiden opvoeden. De uitkomsten zijn de basis voor een goed werkend ouderschapsplan. Ouders hebben daarnaast de mogelijkheid om onder begeleiding jaarlijks het ouderschapsplan tegen het licht te houden, om er samen voor te zorgen dat het voldoet aangepast aan eventuele nieuwe omstandigheden."
De Scheidingsmakelaar gaat ver in het behartigen van de belangen van haar cliënten. Groos: "Als je weet dat 1 op de 5 vaders geen contact meer met de kinderen heeft na een scheiding, dat de communicatie tussen ex-partners nogal eens (onnodig) slecht verloopt en dat veel kinderen daardoor in de problemen komen na een scheiding, dan wil je er alles aan doen om dit te voorkomen."

De Scheidingsmakelaar zorgt met deze uitgebreidere aanpak voor een betere nieuwe start, voor ouders èn kinderen.

De Scheidingsmakelaar is een landelijk werkende organisatie met meer dan 40 scheidingsmakelaars, die zich richten op de begeleiding van mensen die uit elkaar gaan. Een scheidingsmakelaar ondersteunt scheidende stellen bij hun beslissing op vrijwel alle denkbare gebieden, waarbij goede afspraken over de kinderen voorop staan.



Ingezonden persbericht