Politie Zeeland

Politieberichten Zeeland 25 juli 2008

O-W-1457-2008 Honden in auto, Vlissingen en Goes
Vrijdagmiddag rond 15.35 uur kreeg de politie de melding dat er aan de Bussestraat in Vlissingen twee honden in een auto zouden zitten.
Toen een agent een kijkje ging nemen bleek dat er twee honden in een Duitse personenauto zaten waarvan de ramen allemaal dicht waren. Ook was er geen water in de auto aanwezig. In de auto was het ongeveer 40 graden.
Op het moment dat de politie de auto open wilde breken kwamen de eigenaars net aangelopen. Zij kregen een waarschuwing.
Voor een hond in Goes liep het minder goed af. De politie kreeg rond 17.55 uur de melding dat een hond stuiptrekkend in een afgesloten auto, die aan de Frans den Hollanderlaan geparkeerd stond, lag.
Toen agenten gingen kijken zagen zij, en een medewerkster van de dierenambulance die ook ter plaatse was, dat de hond er slecht aan toe was. Een achterraampje van de auto stond wel op een kier en er hing een handdoek voor, maar de auto stond in de volle zon. Achter in de auto stonden twee lege bakken waar vermoedelijk water in gezeten had. De hond lag uitgeteld achterin de auto.
De eigenaars van de hond (een 50-jarige vrouw en een 49-jarige man, beiden uit Middelburg), die kort daarop bij hun auto kwamen zagen in eerste instantie de ernst van de situatie niet in. Het kwam tot een woordenwisseling tussen de eigenaars, de agenten en de medewerkster van de dierenambulance waarna de man en vrouw uiteindelijk toch wel inzagen dat ze een inschattingsfout hadden gemaakt.
De hond is, vanaf het moment dat de agenten en dierenambulance ter plaatse waren, constant met water gekoeld. Door een dierenarts, die ook ter plaatse kwam, werd geconstateerd dat de hond een temperatuur van 41,7 graden had. Uit contact met de dierenambulance vanavond bleek dat de hond inmiddels enkele malen een ademhalingsstilstand had gehad en een hersenoedeem heeft. De hond gaat het waarschijnlijk niet overleven.
Tegen de eigenaars van de hond is proces-verbaal opgemaakt.

O-1458-2008 Diefstal uit receptiegebouw, Kortgene
Tussen donderdagavond 23.00 uur en vrijdagochtend 07.20 uur is er ingebroken in het receptiegebouw op een kampeerterrein aan de Havenweg in Kortgene.
Uit het pand is een onbekend geldbedrag weggenomen. De toegang tot het receptiegebouw is geforceerd; het totale schadebedag is onbekend.

O-1459-2008 Diefstal uit horecagelegenheid, Kamperland
Tussen donderdagavond 23.00 uur en vrijdagochtend 07.10 uur is er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Havenweg in Kamperland.
Uit het pand is een onbekend geldbedrag weggenomen. Er is geen braakschade.
Tussen donderdagavond 20.00 uur en vrijdagochtend 08.00 uur is er tevens ingebroken in een kantoorpand aan de Havenweg in Kamperland.
Dit pand is doorzocht maar er is niets weggenomen.
Ook hier is de toegang tot het pand geforceerd; het totale schadebedrag is onbekend.