Ingezonden persbericht


Persbericht

Nog meer muziek op het Zwarte Cross Festival 2008!

Het Zwarte Cross Festival is in de afgelopen 12 jaar uitgegroeid tot een van de grootste festivals van Nederland. In 2007 trok het evenement 93.000 betalende bezoekers en de muziekprogrammering is daarin gestaag meegegroeid. Op 25, 26, en 27 zullen dit jaar meer dan 100 (!) nationale en internationale acts op 12 (!) podia optreden. Met een line up variërend van pop tot metal, van blues tot punk, van gevestigde orde tot onbekend talent, van reggae tot rock 'n roll en alles daar tussen zit of buiten valt, is het de organisatie, De Feestfabriek Alles Komt Goed BV (de evenemententak van de Achterhoekse rockband Jovink en de Voederbietels), wederom gelukt een programma aan te bieden voor een brede groep muziekliefhebbers van alle leeftijden en muzikale voorkeuren.

Meer dan 100 bands op 12 podia
De plekken waar op het Zwarte Cross Festival bands zullen optreden lopen uiteen van het Hoofdpodium met een capaciteit van meer dan 20.000 bezoekers tot intieme tipi's waar artiesten akoestisch optreden voor een publiek van hooguit 20 bezoekers. Het Fijnproeverspodium is hèt podium voor de muziekliefhebber die weer eens wat nieuws wil horen, terwijl het 3FM Podium de plek is waar de bezoeker kan genieten van optredens van bekende namen uit binnen- en buitenland. De programmering geschiedt door de bandleden van Jovink zelf. Ze selecteren bands die ze zelf erg goed vinden en collega-bands die het in hun ogen verdiend hebben om voor een groot publiek op te treden. Er is ook geselecteerd op de live performance. Op het Zwarte Cross Festival zie je gegarandeerd geen 'coole' bands die met de rug naar het publiek staan te freaken.

3FM Serious Talent
In samenwerking met 3FM biedt het Zwarte Cross Festival jonge, talentvolle rockbands de mogelijkheid om een plek te bemachtigen op het hoofdpodium. De inschrijving sloot op 27 juni en meer dan 200 bands meldden zich aan! Uit deze inzendingen worden 5 finalisten gekozen die op zaterdag 26 juli in de Fijnproeverstent zullen strijden om de felbegeerde op plek het hoofdpodium. De presentatie is in handen van Barbara Karel en de jury bestaat uit JW Tolkamp (Normaal), Gordon Groothedde (producer Beth Hart, The Golden Earring, Krezip, The Sheer, Intwine, e.v.a.) en Tijs van Liemt (3FM).

Metalweide
Dit jaar nieuw op het Zwarte Cross Festival: De Metalweide. Een podium speciaal voor de fans van het hardere genre waar de nationale en internationale top van de metalscene keihard van leer zal trekken. Dit Aardschok podium is powered by Jägermeister. Enkele namen: Napalm Death (UK), Exodus (USA), Obituary (USA), Moonspell (POR) en Epica. Klik voor een compleet overzicht van de programmering van de Metalweide hier.

Undercoversessies
Tijdens de Undercoversessies kruipen bekende Nederlandse artiesten in de huid van hun muzikale helden. Al jaren wordt deze formule met veel succes door kroegbaas Fons in zijn Elegast Swingcafé in Deventer gehanteerd en dit jaar is dus ook het Zwarte Cross Festival aan de beurt. Muzikanten van bands als Bettie Serveert, Wild Romance, The Scene, Moke, De Gigantjes, Gruppo Sportivo, Cool Genius, Jovink, Nuff Said en The New Hip zullen op het Fijnproeverspodium werk vertolken van o.a. Johnny Cash, CCR, Herman Brood, The Police, The Cure en U2.

Blagenparadijs
Het Blagenparadijs is de kinderweide van het Zwarte Cross Festival. Naast attracties en andere activiteiten is er hier natuurlijk ook muziek. En niet door de minste bands! Speciale kindershows worden in het Blagenparadijs verzorgd door o.a.: Beef!, Band Zonder Banaan en Jovink.

Wat, wanneer en waar?
Klik op een de volgende links voor een totaal overzicht van het muziekprogramma, de tijdschema's per dag en een overzicht van alle bands inclusief biografieën en foto's. Een kleine greep uit het muziekprogramma kunt u daaronder vinden.

Programma vrijdag Tijdschema vrijdag Programma zaterdag Tijdschema zaterdag Programma zondag Tijdschema zondag Overzicht bands

Programmering Zwarte Cross Festival 2008 in willekeurige volgorde: Leaf, Uriah Heep (UK), Van Velzen, Obituary (USA), Saxon (UK), Dennis, The Presidents of the USA (USA), Infa, Moke, Beef!, Normaal, Jaded Sun (IER), Bloody Honkies, Tuff Lion (USA), The Bellrays (USA), The Legenday Shack Shakers (USA), Action in DC, Hail Of Bullets, Napalm Death (UK), Eluveitie (ZWI), Mala Vita, The Monolith Deathcult, Fragment, Belphegor (OOS), Animal Alpha (NO), Motorband, Exodus (USA), Cynic, Eric Sardinas (USA), Pep, Merauder (USA), Pitch Blond, Moonspell (POR), Skip Intro, Regulators, Dylath Leen (FRA), The Heinoos, Epica, The Madd, Jovink, Krypteria (DUI), Maarten Jansen, BZB, Why She Kills, All Missing Pieces, Bob Marley Tribute, Everygrey (ZWE), Pam & Terry (USA), Heidevolk, Freaky Age, Tommy Cats, Furistic, Clayborn, Mooi Wark, Marshalls, Kas Bendjen, Ayatollahs, Fishfever, e.v.a.

Prijzen
Op vrijdag 25 juli is de entree voor het Zwarte Cross Festival gratis. Een dagkaart voor zaterdag 26 juli of zondag 27 juli kost slechts ¤17,50. Parkeren en gebruik van toiletten is ook gratis. De organisatie kiest er bewust voor om de prijzen laag te houden om zo te bewijzen dat een festival niet duur hoeft te zijn.

Lachen en op de hoogte blijven door informatie vers van de pers en uit de eerste hand? Word lid van de Zwarte Cross Nieuwsbrief! Aanmelden kan via www.zwartecross.nl

Kaartverkoop: www.zwartecross.nl

Zwarte Cross Festival; 25, 26 en 27 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl


- Einde persbericht -