Ingezonden persbericht


HERMATOLOGISCH GETEST: M/V in Cobra Museum voor Moderne Kunst

Gewoon Anders! is de prikkelende titel van deze kunsttentoonstelling over seksuele begeerte, gender en identiteitsvorming in de hedendaagse beeldende kunst. De tentoonstelling gaat even voorbij aan de heteroseksuele dominantie van ons dagelijks bestaan, en toont in plaats daarvan andere manieren van leven, zoals homoseksualiteit en transseksualiteit. In meer dan 100 kunstwerken van 47 nationale en internationale kunstenaars wordt een beeld geschetst van de enorme rijkheid aan beelden die het onderzoek naar de seksuele identiteit heeft teweeg gebracht.

In het kader van deze tentoonstelling presenteert het Cobra Museum op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juli dagelijks om 14:00 en 16:00 uur de prijswinnende voorstelling Hermatologisch Getest: M/V. Hermatologisch Getest M/V is een voorstelling in een tijd van bijna onbegrensde keuzemogelijkheden. Stel je kunt kiezen. Man zijn. Of vrouw. Elk voordeel heeft zijn nadeel en elk cliché is waar. Elke man of vrouw zou wel even met je willen ruilen. Maar als je echt zo bent? Allebei en dus geen van beide? Ben je dan vooral raar? Of ben je ook gewoon? In Hermatologisch getest: M/V verkent Eva Marie de Waal de grenzen, de frustraties en de mogelijkheden van gender. De voorstelling is gratis toegankelijk bij museumbezoek op deze data.

De tentoonstelling Gewoon Anders gaat gepaard met een uitgebreid Cultureel Programma waarin aandacht zal zijn voor andere kunstdisciplines die zich eveneens met de thematiek culturele diversiteit bezighouden: Gewoon Anders in poëzie, dans, film en theater. Kijk voor meer informatie en het actuele programma in het attachment op www.cobra-gewoonanders.nl.

Mocht je vragen hebben/aanvullende tekst of beeld, hoor ik het graag!

Met vriendelijke groet,

Nienke van der Wal

n.vanderwal@cobra-museum.nl

Cobra Museum

AD: Beste Museum van Nederland 2008!

Sandbergplein 1

1181 ZX Amstelveen

T +31 20 5475042

F + 31 20 5475025

W www.cobra-museum.nl

W www.cobra-gewoonanders.nl

Tentoonstellingen/Exhibitions: Permanent: Cobra collectie. Verwacht: van 14.06.08 t/m 21.09.08 "Gewoon anders! Just different!". Van 04.10.08 t/m 11.01.09 "Neue Leipziger Schule/New Leipzig School". Van 18.10.08 t/m 25.01.09 "Knoeiers, kladders verlakkers/Scribblers, daubers and incompetents"