Toyo Seikan verkrijgt licentie van Crown om SuperEnd(R) sluitingen voor blikjes te produceren in Japan

25/07/2008 03:43

PR Newswire

PHILADELPHIA, July 25 /PRNewswire/ --
Crown Holdings, Inc. (NYSE: CCK) (Crown) (www.crowncork.com) maakt bekend dat het een licentieovereenkomst met Toyo Seikan Kaisha, Ltd. is aangegaan voor zijn productie en verkoop van SuperEnd(R) sluitingen van blikjes voor de Japanse markt.

In het gepatenteerde ontwerp van Crown wordt 10% minder metaal verwerkt dan in traditionele sluitingen van blikjes, wat aanzienlijke milieutechnische voordelen oplevert. Tot op dit moment hebben Crown en zijn licentiehouders ruim 150 miljard sluitingen van blikjes geproduceerd, waardoor ruim 37.000 ton aluminium, ruim 600 ton aan coatings en ruim 300.000 ton aan broeikasgassen zijn bespaard, wat te vergelijken is met de jaarlijkse uitstoot van 55.000 auto's.

Buiten deze aanzienlijke voordelen voor het milieu leveren de SuperEnd(R) sluitingen verbeterde prestaties voor de vuller en de consument door een betere stevigheid, een aantrekkelijker uiterlijk en verbeterde schenkeigenschappen. SuperEnd(R) sluitingen zijn tevens voorzien van een duidelijk zichtbaar bedrukbaar gedeelte, dat marketers de gelegenheid biedt logos's, speciale boodschappen, co-brandingpromoties of prijsvragen af te drukken of de consument attent te maken op zaken als recycling. Deze exclusieve wand die onder een hoek van 45 graden staat, is het resultaat van de unieke geometrie van het ontwerp van de SuperEnd(R) sluitingen.

SuperEnd(R) sluitingen, die op dit moment gebruikt worden voor bier, frisdranken, sappen en andere dranken, zijn leverbaar in de commerciële diameters 202 en 206 en aan de ontwikkeling van een versie met diameter 204 wordt op dit moment gewerkt.

"Het gebruik van blikjes biedt al grote voordelen voor het milieu. Metaal kan oneindig vaak gerecycled worden waarbij de kwaliteit van het materiaal niet achteruit gaat. Het blikje is ook een verpakking die zeer efficiënt en economisch te produceren, vullen en distribueren is," zei Daniel Abramowicz, voorzitter van CROWN Packaging Technology. "Initiatieven voor de vermindering van het gebruik van grondstoffen, zoals de SuperEnd(R) sluiting, draagt verder bij aan de leidende positie van het blikje als de verpakking van dranken."

Toyo Seikan is de meeste recente blikjesfabrikant die een licentie voor SuperEnd(R) sluitingen verkrijgt. Andere licentiehouders van Crown zijn onder andere Amcor Packaging (Australië) Pty Ltd., Nampak Limited, Showa Aluminum Can Corporation, Metal Container Corporation en Anheuser-Busch. SuperEnd(R) sluitingen zijn commercieel verkrijgbaar via Crown en zijn licentiehouders in zes werelddelen: Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Azië en Australië.

Over Crown Holdings, Inc.
Crown Holdings, Inc. is via zijn dochterondernemingen een toonaangevende leverancier van verpakkingsproducten aan marketingbedrijven voor consumenten over de hele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Philadelphia (Pennsylvania.) Meer informatie vindt u op www.crowncork.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

In Pacifisch Azië: Yap Ng Seng, vicevoorzitter blikjes - Zuid-Oost-Azië; Tel: +65-6229-4828; E-mail: ng-seng.yap@crowncork.com.sg

In de Verenigde Staten: Tom Hughes, marketingmanager;
Tel: +1-215-698-5298; E-mail: thomas.hughes@crowncork.com

In Europa: Caroline Archer-Reed, marketingdirecteur;
Tel; +33-1-49-18-40-43; E-mail: caroline.archer-reed@eur.crowncork.com

Voor vragen van redacteuren: Michael F. Dunleavy, vicevoorzitter van Algemene Zaken en P.R.; Tel: +1-215-698-5051; E-mail: mdunleavy@crowncork.com

Voor investeerders: Timothy J. Donahue, senior vicevoorzitter - Financiën, +1-215-698-5088

Website: http://www.crowncork.com
Pacifisch Azië: Yap Ng Seng, vicevoorzitter, Beverage Cans, +65-6229-4828, ng-seng.yap@crowncork.com.sg; Verenigde Staten: Tom Hughes, marketingmanager; +1-215-698-5298, thomas.hughes@crowncork.com; Europa: Caroline Archer-Reed, marketingdirecteur, +33-1-49-18-40-43, caroline.archer-reed@eur.crowncork.com; Vragen van redacteuren: Michael F. Dunleavy, vicevoorzitter van Algemene Zaken en P.R., +1-215-698-5051, mdunleavy@crowncork.com; Investeerders: Timothy J. Donahue, senior vicevoorzitter, Financiën, +1-215-698-5088, allen van Crown Holdings, Inc.






-