Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Vrijwilligers gezocht voor Regionaal Palliatief Centrum Cadenza

Cadenza is een Regionaal Palliatief Centrum voor mensen met een levensbedreigende en ongeneselijke ziekte en hun naasten. Zij kunnen hier hun laatste weken doorbrengen. Tevens kunnen zij gebruik maken van het inloopcentrum waar zij met hun vragen terecht kunnen, waar lezingen gehouden worden, waar zij lotgenoten kunnen ontmoeten of gezamenlijk activiteiten kunnen ondernemen. Cadenza zal begin oktober geopend worden.

Vrijwilligers zullen een belangrijke rol spelen. De vrijwilligers zullen scholing en begeleiding ontvangen. Zij zullen nauw samenwerken met de medewerkers om gezamenlijk de juiste zorg en aandacht aan de gast te kunnen geven. Cadenza is op zoek naar vrijwilligers die graag een bijdrage zouden willen leveren in het Regionaal Palliatief Centrum. Het gaat om zeer diverse werkzaamheden variërend van het bieden van ondersteuning bij de zorg, het er zijn en waken bij gasten die in Cadenza verblijven, het helpen bij activiteiten (yoga, schilderen, muzikale bijeenkomsten), het onderhouden van de tuin, het helpen bij activiteiten in het stiltecentrum, gastheer/gastvrouw in het inloopcentrum van het Regionaal Palliatief Centrum.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinatoren vrijwilligers Arita Groenenboom of Annemarie Slobbe. Tel. 010 - 479 86 46. E-mail: m.paalvast@laurens.nl Website: www.laurens.nl