Binck NV

Persbericht

Amsterdam, 25 juli 2008

Goed resultaat voor BinckBank ondanks lastig beursklimaat


· Netto resultaat 15,5 miljoen in eerste halfjaar 2008 ( 0,20 per aandeel)

· Netto gecorrigeerd resultaat 31,4 miljoen in eerste halfjaar 2008 ( 0,41 per aandeel)

· Sterke groei aantal rekeninghouders naar 248.100 (incl. 40.100 spaarrekeningen)

· Toevertrouwd vermogen 7,8 miljard ultimo eerste halfjaar 2008 ( 8,2 miljard ultimo 2007)

· Integratiekosten eerste halfjaar 2008 circa 3 miljoen
· BinckBank en Optiver starten best execution service
· Interim dividend 0,20 ( 0,21 totaaldividend over 2007)
· Bestuur versterkt met COO


* De resultaten over het eerste halfjaar 2007 betreffen de resultaten van BinckBank N.V. exclusief Alex.

1

Thierry Schaap (Bestuursvoorzitter)
"In een volatiel en negatief beurssentiment blijft het aantal rekeningen en uitgevoerde transacties groeien. Door het negatieve beursklimaat voerden onze klanten gemiddeld minder en kleinere transacties uit met lagere commissie inkomsten tot gevolg. Door besparingen op beurs- en clearingkosten en de groei van het aantal klanten in Nederland en België was de daling van de totale netto commissie inkomsten echter minimaal ten opzichte van de eerste helft van 2007 inclusief Alex.

In het tweede kwartaal hebben wij succesvol ingezet op verbreding van de dienstverlening onder het Alex label met een zeer concurrerende online spaarrekening. Het is onze doelstelling om de onderneming onder andere hiermee minder afhankelijk te maken van inkomsten uit effectentransacties.

De integratie van Alex vordert sneller en beter dan voorzien met hogere inkomsten- en kostenvoordelen dan eerder verwacht. Daarnaast houdt BinckBank onveranderd een sterke focus op kostenbeheersing in het algemeen en starten wij naar verwachting in 2009 met een best execution service in samenwerking met Optiver. Hiermee bieden wij onze klanten best execution voor hun aandelen en derivatentransacties op verschillende platformen. Bovendien zal dit voor BinckBank lagere kosten voor de uitvoering van effecten- en derivatentransacties tot gevolg hebben.

Inmiddels is het Franse platform getest en klaar voor gebruik, zodat de commerciële introductie na de Franse vakantieperiode in september kan plaatsvinden.

Aangezien BinckBank zich uitsluitend richt op effectengerelateerde dienstverlening en een zeer behoudend uitzettingenbeleid voert, zijn afschrijvingen op de beleggingsportefeuille niet aan de orde. Wij blijven een zeer sterke kapitaalpositie houden die ons in staat stelt een interim dividend uit te keren van 0,20."

Toelichting op de resultaten
Aangezien de acquisitie van Alex heeft plaatsgevonden op 31 december 2007 hebben de vergelijkende cijfers over het eerste halfjaar 2007 slechts betrekking op de resultaten van BinckBank exclusief Alex.

Ondanks het negatieve beursklimaat en toenemende concurrentie kiezen steeds meer beleggers voor de diensten van Alex en Binck; het aantal beleggings- en spaarrekeningen in Nederland en België blijft toenemen. Het negatieve beurssentiment in het eerste halfjaar van 2008 had echter tot gevolg dat beleggende klanten minder transacties uitvoeren met een lagere gemiddelde transactie omvang. Dit resulteerde in een lagere opbrengst per transactie. Doordat het aantal rekeninghouders in Nederland en België fors blijft groeien en omdat bespaard kon worden op beurs- en clearingkosten bleef de daling van de totale netto commissie-inkomsten beperkt ten opzichte van de vergelijkbare periode van beide labels in 2007. Het negatieve beursklimaat heeft tevens tot gevolg dat minder gebruik werd gemaakt van effectenkredieten en ook de gemiddelde portefeuille omvang is afgenomen.

De ontwikkeling van de Franse activiteiten loopt zoals verwacht. Begin juli is het Franse platform in productie genomen. In verband met de Franse schoolvakanties in juli en augustus is besloten tot een commerciële introductie in september. Het platform zal dan worden opengesteld voor Franse beleggers.

De business unit Professional Services blijft gestaag groeien. De negatieve beursomstandigheden hadden weliswaar ook bij deze business unit weerslag op de commissie inkomsten, maar het toevertrouwd vermogen en het aantal klanten blijft groeien.

Gisteren heeft BinckBank een samenwerkingsovereenkomst aangekondigd met marktleider op het gebied van professionele derivatenhandel in Nederland Optiver voor de oprichting van een best execution service. BinckBank is hiermee de eerste partij in Nederland die gebruik maakt van de mogelijkheden die MiFID biedt om haar klanten een nog betere uitvoering van effectenorders te garanderen in zowel aandelen als derivaten. Bovendien zal deze service een kostenbesparing op de uitvoering van effectentransacties teweeg brengen. Op de langere termijn behoort het tot de mogelijkheden om derde partijen toe te laten tot de service.

Om ervoor te zorgen dat BinckBank in de toekomst minder afhankelijk zal zijn van commissie inkomsten wordt in toenemende mate gefocust op de introductie van commissie-onafhankelijke producten. Zo werd in het eerste halfjaar een succesvolle campagne ingezet voor de Alex spaarrekening.

Op 30 juni werd de management buy out van de laatste aandelenhandelsactiviteiten voor eigen rekening afgerond. Hierdoor is het risicoprofiel van BinckBank verder afgenomen.

Ook is er sprake van een licht dalende belastingdruk in het eerste halfjaar doordat voor een gedeelte van de beleggingsportefeuille gebruik kan worden gemaakt van de Belgische notionele interest aftrek. Daarnaast heeft BinckBank vanuit de overname van Alex nog de mogelijkheid tot verrekening van de betaalde fiscale goodwill met toekomstige winsten.

BinckBank heeft een sterke balans per 30 juni 2008: de BIS ratio ultimo juni 2008 onder Bazel-2 bedraagt 14,5%. Als blijk van vertrouwen in de toekomst en in lijn met het dividendbeleid keert BinckBank een interim dividend uit van 0,20 per aandeel, terwijl over het hele jaar 2007 een dividend werd uitgekeerd van 0,21 per aandeel. Houders van BinckBank N.V. aandelen ontvangen het dividend ­ onder aftrek van 15% dividendbelasting ­ op donderdag 31 juli. Vanaf maandag 28 juli aanstaande zullen de aandelen BinckBank N.V. ex-dividend noteren.

BinckBank is voornemens het bestuur uit te breiden met een COO. Tijdens de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders in mei 2009 zal - onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank en het positieve advies van de Ondernemingsraad - de benoeming van de heer K.N. Beentjes aan de aandeelhouders worden voorgelegd.

Eerste halfjaar 2008 versus eerste halfjaar 2007

BinckBank N.V. heeft in het eerste halfjaar 2008 een nettowinst van 15,5 miljoen gerealiseerd t.o.v. 13,8 miljoen over het eerste halfjaar 2007 (+12,3%). Gecorrigeerd voor de afschrijving geïdentificeerde immateriële activa (IFRS afschrijving) en belastingbesparing voortkomend uit de Alex overname, bedroeg het nettoresultaat echter 31,4 miljoen. Gecorrigeerd voor de IFRS afschrijving en belastingvoordeel bedraagt de winst per aandeel 0,41 op basis van een gemiddeld aantal aandelen van 77.065.661. In het eerste halfjaar is tevens een post ter grootte van circa 3 miljoen verantwoord als integratiekosten.

De totale baten stegen naar 73.2 miljoen ten opzichte van 32.5 miljoen over dezelfde periode vorig jaar (+125,6%). De totale lasten stegen naar 53,5 miljoen ten opzichte van 15,2 miljoen in het eerste halfjaar 2007 (+252,7%). De hogere lasten houden verband met toename van de bedrijfsgrootte door de overname van Alex, afschrijvingskosten op identificeerbare immateriële activa, integratiekosten en kosten voor de introductie van de Franse activiteiten. BinckBank houdt nadrukkelijk focus op kostenbeheersing, hetgeen in het tweede kwartaal geresulteerd heeft in een stabilisatie van de kostenbasis.

In het eerste halfjaar 2008 werden kostenvoordelen gerealiseerd ten opzichte van de totale kostenbasis van Alex en BinckBank in 2007 en hun respectievelijke budgetten voor 2008 (zie § Integratie Alex).

De cost-income ratio stijgt van 47% in 2007 naar 73% in het eerste halfjaar 2008. Gecorrigeerd voor de IFRS afschrijvingen en integratiekosten bedraagt de cost income ratio 50% hetgeen beperkt hoger ligt dan de cost income ratio van BinckBank stand-alone in 2007 en de cost income ratio (ex IFRS afschrijving en integratiekosten) in het eerste kwartaal van 2008 (47%). Aangezien de totale lasten in het tweede kwartaal bijna gelijk zijn aan die in het eerste kwartaal is de stijging te wijten aan een daling van de inkomsten in het tweede kwartaal met ongeveer 5,1 miljoen als gevolg van verslechterde marktomstandigheden.

Het totaal aantal rekeninghouders steeg ultimo juni 2008 met 262,2% naar 248.100 ten opzichte van 68.500 per ultimo juni 2007 (ultimo 2007: 214.000, +16,0%). Gezamenlijk genereerden deze rekeninghouders in het eerste halfjaar 2008 3.334.900 transacties ten opzichte van 1.385.000 over dezelfde periode vorig jaar (+140,8%). Ultimo het eerste halfjaar 2008 bedroeg het totale toevertrouwde vermogen 7,8 miljard ten opzichte van 3,4 miljard (+129,4%) in de vergelijkbare periode vorig jaar (ultimo 2007: 8,2 miljard).

De rentemarge is in het tweede kwartaal gestegen met 1,8 miljoen (19,5%) tot 11,2 miljoen. De totale rentemarge in het eerste halfjaar 2008 bedroeg 20,5 miljoen ten opzichte van 7,6 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. In de ontwikkeling van de rentemarge spelen verschillende elkaar compenserende factoren een rol. Enerzijds is de rentemarge verbeterd door behaalde synergievoordelen op de uitzettingen van de aan Alex toevertrouwde middelen, de verbeterde rente ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt en het verlagen van de rentevergoeding op de Alex Zelf Beleggen rekeningen. Anderzijds is de rentemarge verslechterd door de terugval van de verstrekte effecten kredieten met ongeveer 10%. Door het afgenomen vertrouwen bij beleggers is de hoogte van effectenkredieten afgenomen van 492 miljoen ultimo 2007 naar 444 miljoen ultimo juni 2008. Ook is fors ingezet op de ontwikkeling van de Alex spaarrekening met een verhoogde rentevergoeding van 4% wat tot een verhoging van de rentelasten heeft geleid. Door actief beheer van de beleggingsportefeuille streeft

BinckBank ernaar om de rentemarge een steeds groter onderdeel van de totale baten uit te laten maken.

Het saldo van koersresultaten op de beleggingsportefeuille en op interest derivaten verantwoord onder de post `Netto resultaat op financiële activa en passiva' was in het tweede kwartaal 1,8 miljoen negatief. In het eerste kwartaal werd hieronder nog een winst van 1,9 miljoen verantwoord waardoor het resultaat in het eerste halfjaar ongeveer 0,1 miljoen bedraagt. Daarnaast vindt in het eerste halfjaar 2008 een negatieve afwaardering via het eigen vermogen plaats van 9,4 miljoen na belasting op de beleggingsportefeuille (waarde ongeveer 1,2 miljard) voor het gedeelte dat is geclassificeerd onder IFRS als `voor verkoop beschikbaar (AFS)'. Inmiddels is op circa 30 miljoen na de gehele beleggingsportefeuille gewaardeerd op AFS waardoor slechts beperkte mutaties op de lijn `Netto resultaat op financiële activa en passiva' worden verwacht voor de toekomst. De gemiddelde looptijd (duration) op de beleggingsportefeuille is circa 1 jaar.

Tweede kwartaal versus eerste kwartaal 2008 en 2007


* De resultaten over het eerste halfjaar 2007 betreffen de resultaten van BinckBank N.V. exclusief Alex.

De baten in het tweede kwartaal zijn met 13,1% afgenomen ten opzichte van het eerste kwartaal 2008, deze daling wordt met name veroorzaakt door een terugval van de commissie opbrengsten met ongeveer 11%. Traditioneel zijn beleggers in het tweede kwartaal minder actief dan in het eerste kwartaal. Dit werd versterkt door de slechte beursomstandigheden. Verder bevatten de baten in het tweede kwartaal een negatieve opbrengst van 1,8 miljoen voor `Netto resultaat op financiële activa en passiva', terwijl

de baten in het eerste kwartaal een positief effect bevatte van ongeveer 1,9 miljoen.

De lasten zijn in het tweede kwartaal 2008 gelijk gebleven ten opzichte van het eerste kwartaal 2008. De lasten over het eerste kwartaal 2008 bevatten circa 1,4 miljoen aan integratiekosten, bestaande uit ca. 0,4 miljoen aan `personeelskosten' en 1,0 miljoen aan `andere beheerskosten'. In het tweede kwartaal bedroegen deze kosten 1,6 miljoen bestaande uit 0,6 miljoen aan `personeelskosten' en 1,0 miljoen aan `andere beheerskosten'. Door een besparing op marketing en externe adviseurs (zie § Integratie Alex) zal de kostenbasis naar verwachting in de loop van het jaar worden teruggebracht.

Als gevolg hiervan daalde het resultaat in het tweede kwartaal met 39,7% naar 5,8 miljoen ( 0,07 per aandeel) ten opzichte van 9,7 miljoen in het eerste kwartaal ( 0,13 per aandeel).

5

Retail: Europese full service online bank voor particuliere beleggers

De business unit Retail levert online beleggingsdiensten aan zelfstandige particuliere beleggers in Nederland en België. Na de overname van Alex is de doelstelling van BinckBank gericht op groei in Nederland en Europa en streeft de onderneming naar een verbreding van activiteiten (full service) op het gebied van beleggen met als doel de onderneming minder afhankelijk te maken van inkomsten uit effectentransacties.

Ook in het eerste halfjaar van 2008 blijft de business unit Retail hard groeien in het aantal rekeninghouders in Nederland en België, en bovenal in het aantal spaarders. Belangrijk gegeven is dat deze groei werd gerealiseerd met aanzienlijk lagere marketingkosten dan in 2007 (ca. 5 miljoen in het eerste halfjaar 2008 tegenover 6,7 miljoen in het eerste halfjaar 2007).

Het negatieve beursklimaat had tot gevolg dat particuliere beleggers minder actief handelen waardoor het aantal transacties afneemt en de commissie opbrengsten per klant lager waren. Daarnaast daalde de opbrengst per transactie vanwege de lagere transactie omvang (daling van de portefeuillewaarde) en minder optiecontracten per transactie (vanwege hoge volatiliteit en daardoor hoge optieprijzen). BinckBank blijft geconcentreerd op verbreding van de dienstverlening, waardoor de onderneming minder afhankelijk wordt van commissie inkomsten. Zo werd in het tweede kwartaal 2008 campagne gevoerd voor het Alex spaarproduct en werd gestart met het adverteren voor beleggingsfondsen.

De Belgische activiteiten groeien fors door. Waar Belgische concurrentie afname in groei van klanten en transacties laat zien, blijft BinckBank onveranderd doorgroeien op basis van buitengewoon goede dienstverlening tegen lage tarieven.

In Frankrijk lopen de ontwikkelingen goed. Het Franse team is klaar voor de commerciële lancering van de Franse website in september. De marketinguitgaven in Frankrijk zullen naar verwachting 1,5 miljoen in 2008 lager zijn dan eerder aangegeven.

Eerste halfjaar 2008 versus eerste halfjaar 2007


* De resultaten over het eerste halfjaar 2007 betreffen de resultaten van BinckBank N.V. exclusief Alex.

Retail realiseerde in het eerste halfjaar 2008 een resultaat voor vennootschapsbelasting van 17,0 miljoen ten opzichte van 14,8 miljoen over dezelfde periode vorig jaar (+15,0%). De baten stegen het eerste halfjaar 2008 naar 65,4 miljoen ten opzichte van 25,0 miljoen over het eerste halfjaar 2007 (+161,9%). De totale lasten stegen in het eerste halfjaar 2008 met 376,4% naar 48,3 miljoen ten opzichte van 10,1 miljoen over dezelfde periode vorig jaar. In de lasten zitten kosten verwerkt ter hoogte van 14,1 miljoen uit hoofde van afschrijvingen geïdentificeerde immateriële activa en 3 miljoen integratiekosten. Gecorrigeerd voor voornoemde lasten bedroeg het resultaat voor belasting 34,1 miljoen en de genormaliseerde cost income ratio 48%.

Ultimo juni 2008 bedroeg het totale toevertrouwde vermogen in Retail 6,5 miljard ten opzichte van 2,3 miljard ultimo juni 2007 (+182,6%). Het totale aantal rekeninghouders in de business unit Retail bedroeg 240.100 (inclusief 40.100 spaarrekeningen) aan het einde van het eerste halfjaar 2008 ten opzichte van 62.200 ultimo aan het einde van het eerste halfjaar 2007. Deze klanten voerden in totaal ca. 3,2 miljoen transacties uit ten opzichte van ca. 1,3 miljoen transacties ultimo het eerste halfjaar 2007 (+152,1%).

Retail Nederland
Het totaal aantal Nederlandse rekeninghouders steeg in het eerste halfjaar 2008 naar 221.500 ten opzichte van 52.400 ultimo dezelfde periode vorig jaar (+322,7%). De Nederlandse klanten genereerden in het eerste halfjaar 2008 ca. 2,9 miljoen transacties ten opzichte van ca. 1,1 miljoen over dezelfde periode vorig jaar (+164%).

Het toevertrouwd vermogen van Retail Nederland steeg ultimo juni 2008 naar 6,1 miljard ten opzichte van 2,0 miljard ultimo dezelfde periode in 2007.

Retail België
In België bedroeg het totaal aantal rekeninghouders aan het einde van het eerste halfjaar 2008 18.600 ten opzichte van 9.800 ultimo het eerste halfjaar 2007. De Belgische Retail rekeninghouders genereerden in dezelfde periode 253.200 transacties ten opzichte van 140.200 transacties in het eerste halfjaar 2007. Het toevertrouwde vermogen in België bedroeg in het eerste halfjaar 2008 0,5 miljard ten opzichte van 0,3 miljard in het eerste halfjaar 2007.

7

Tweede kwartaal versus eerste kwartaal 2008 en 2007


* De resultaten over het eerste halfjaar 2007 betreffen de resultaten van BinckBank N.V. exclusief Alex.

Professional Services: online effectenbank voor professionele partijen

Professional Services biedt bancaire diensten, de uitvoering van effectenorders en draagt zorg voor gehele effectenadministratie voor vermogensbeheerders en banken. Deze dienstverlening wordt op volledige geautomatiseerde wijze en online verzorgd.

Binnen de business unit professional services werd in het eerste halfjaar veel aandacht besteed aan de BPO dienstverlening voor Friesland Bank. Nu de eerste BPO is geïmplementeerd kan in de rest van het jaar meer tijd besteed worden aan BPO prospects. Daarnaast blijft het aantal klanten, het aantal transacties en het toevertrouwde vermogen bij professional services groeien.

Eerste halfjaar 2008 versus eerste halfjaar 2007

Professional Services realiseerde in het eerste halfjaar 2008 een resultaat voor vennootschapsbelasting van 2,7 miljoen ten opzichte van 2,5 miljoen over dezelfde periode vorig jaar (+9,0%). De baten stegen naar 7,9 miljoen ten opzichte van 7,5 miljoen in het eerste halfjaar 2007 (+4,9%). De bijdrage van Syntel in de baten over het eerste halfjaar bedroeg ca. 1,8 miljoen. De lasten bedroegen in het eerste halfjaar 2008 5,2 miljoen ten opzichte van 5,0 miljoen in dezelfde periode over 2007 (+3,0%).

Het totaal aantal particuliere beleggers dat via de professionele relaties een effectenrekening aanhoudt bij BinckBank, steeg in het eerste halfjaar 2008 met 27% naar 8.000 ten opzichte van 6.300 ultimo het eerste halfjaar 2007 (ultimo 2007 7.400,
+8,1%). Deze klanten genereerden ca. 163.100 transacties ten opzichte van ca. 126.800 (+28,6%) in het eerste halfjaar 2007.

Ondanks een fors dalende effectenmarkt steeg het totale toevertrouwde vermogen in het eerste halfjaar 2008 met 18,2% naar ruim 1,3 miljard ten opzichte van 1,1 miljard over dezelfde periode vorig jaar (ultimo 2007 1,3 miljard). De rentemarge steeg in het 8

eerste halfjaar 2008 met 34,8% naar 1,4 miljoen ten opzichte van 1,0 miljoen in het eerste halfjaar 2007.

Tweede kwartaal versus eerste kwartaal 2008 en 2007

Integratie Alex
Ten tijde van de overname van de activiteiten van Alex is aangeven dat de synergie en operationele voordelen naar verwachting 18 - 20 miljoen (voor belasting) bedragen te realiseren vanaf ongeveer 2010.

De integratie van Alex en BinckBank verloopt goed. Naast een goed verlopen verhuizing in mei, verloopt ook de integratie van processen en systemen voorspoedig. Als gevolg hiervan en zoals eerder aangegeven, zullen de synergie en operationele voordelen hoger zijn en sneller worden gerealiseerd dan aanvankelijk verwacht. De voordelen kunnen als volgt worden gespecificeerd:


1. Synergievoordelen die tot uitdrukking komen in de Baten
- Treasury
Op basis van het huidige uitzettingenbeleid realiseert BinckBank momenteel een rendement van circa 4,4% op haar beleggingsportefeuille. Dit rendement ligt over het eerste halfjaar 2008 35 basispunten hoger dan het rendement op de Alex portefeuille onder het beheer van Rabobank. Het geschatte voordeel hiervan bedraagt ca. 1,7 miljoen over de eerste helft van 2008.
- Beurs en clearingkosten
De beurs en clearingkosten zijn gedaald van 28% van de bruto commissieomzet in 2007 naar 22% in het eerste halfjaar 2008. In het eerste halfjaar 2008 bedroeg deze besparing circa 4 miljoen.


2. Operationele voordelen die tot uitdrukking komen in de Lasten
- Personeelskosten
De verwachte synergievoordelen op personeelskosten zoals ten tijde van de overname van Alex aangekondigd, waren een prognose van geschatte besparingen op minder nieuwe personeelsleden (minder kostenstijging) dan in het stand-alone scenario. In werkelijkheid zijn de personeelskosten in de eerste helft van 2008 gelijk gebleven ten opzicht van de eerste helft van 2007. Het beoogde synergievoordeel van minder groei van de personeelskosten is aldus in gang gezet en zal naar verwachting versterken in de loop van het jaar. Dit geeft naar verwachting een besparing van circa 2 tot 3 miljoen over 2008.
- Andere Beheerskosten
Consultants
Op basis van een vastgesteld schema zijn in het eerste halfjaar contracten met externe adviseurs en consultants beëindigd en vervangen door interne medewerkers. Als gevolg hiervan zijn de kosten voor externe adviseurs en consultants teruggebracht van 430.000 per maand in januari naar 250.000 per maand in juni. Op basis van voornoemd schema zal het grootste deel van deze contracten dit jaar worden beëindigd waardoor deze kosten naar verwachting nog verder zullen worden teruggebracht. De externe adviseurs worden vervangen door interne medewerkers, maar desalniettemin zijn de personeelskosten in het eerste 9

halfjaar gecorrigeerd voor de integratiekosten gelijk gebleven ten opzichte van het eerste halfjaar 2007.

- Marketing
Door een efficiëntere planning en inzet van campagnes, haalt BinckBank nieuwe klanten binnen met minder marketinguitgaven per klant. De marketinguitgaven (ex eigen personeelskosten) per nieuwe zelfstandig beleggende Alex klant in het eerste halfjaar van 2008 bedroeg 580 ten opzichte van 830 in 2007. Per nieuwe zelfstandig beleggende Binck klant wordt ongeveer 150 aan marketing (ex eigen personeelskosten) uit gegeven. De synergie op marketing is aldus gedeeltelijk gerealiseerd. Gedurende de tweede helft van het jaar zullen meer lopende Alex marketingcontracten worden beëindigd, waardoor een verdere verbetering van de Alex marketinguitgaven per klant wordt verwacht. In het eerste halfjaar van 2008 is circa 1 miljoen aan marketingsynergieën behaald. Daarnaast geeft BinckBank momenteel vanwege het negatieve beursklimaat minder uit aan marketing, waardoor de groei van het aantal klanten lager is dan vorig jaar. Naar verwachting zullen de synergiën op marketing en de lagere marketinguitgaven een besparing van ca. 3 tot 5 miljoen op de totale marketinguitgaven in 2008 ten opzichte van 2007 opleveren (ex verwachte marketinguitgaven ten behoeve van de Franse activiteiten).

- IT
Besparingen op het gebied van IT zullen in 2009 en 2010 worden gerealiseerd.
- Overige
Door de toegenomen schaalgrootte van de combinatie, verwacht BinckBank inkoopvoordelen te kunnen realiseren in de loop van het jaar.

Bovengenoemde synergie en operationele voordelen bedragen naar verwachting ca. 22 tot 26 miljoen voor belasting per 2010 op jaarbasis en zullen bovendien veel sneller worden gerealiseerd.

Naar verwachting zullen bovenstaande effecten in een later stadium duidelijker zichtbaar worden in de winst en verliesrekening; huidige slechte marktomstandigheden vertekenen momenteel het beeld. Naarmate de integratie van Alex en Binck verder vordert wordt een specificatie van bovenstaande synergie en operationele voordelen steeds moeilijker. BinckBank zal hierover daarom geen cijfermatige specificaties meer verschaffen in de toekomst.
10

Resultaat op beëindigde bedrijfsactiviteiten

De management buy-out van de aandelenhandelsactiviteiten is per 30 juni 2008 afgerond. In navolging van IFRS richtlijnen worden de resultaten van de voormalige business unit Trading tot 30 juni 2008 verantwoord onder `resultaat uit beëindigde bedrijfsactiviteiten'. De winst op beëindigde bedrijfsactiviteiten voor belasting in het eerste halfjaar 2008 bedroeg 106.000.

Vooruitzichten

BinckBank laat in het eerste halfjaar een groei in rekeninghouders en effectentransacties zien ten opzichte van de gecombineerde rekeninghouders en transactie aantallen van Alex en Binck in 2007. Echter het volatiele en negatieve beursklimaat duurt voort en heeft een tanend vertrouwen in de financiële marken bij particuliere beleggers tot gevolg. Dit kan zich vertalen in verder afnemende commissie-inkomsten uit transacties en een dalend resultaat. Ook de toenemende concurrentie op met name de spaarmarkt kan toekomstige marges onder druk zetten. De eerder bekend gemaakte doelstellingen voor de groei van het aantal rekeninghouders de komende jaren blijven echter onveranderd.

De voorspoedige integratie met Alex, focus op groei van commissie-onafhankelijke producten en de sterke kapitaalspositie van BinckBank geeft ons vertrouwen voor de rest van het jaar. Bovendien hebben wij goede verwachtingen voor het nieuwe best execution initiatief in samenwerking met Optiver.

Mededeling voor analisten
Op 25 juli om 08.30 uur vindt een conference call plaats met analisten, waarin CEO Thierry Schaap en CFO Evert Kooistra een toelichting geven op de resultaten over het eerste halfjaar 2008. Deze kan live via de website van de onderneming (www.binck.com) worden gevolgd. Deze webcast blijft vervolgens permanent beschikbaar op de site.

Mededeling voor de pers
Op 25 juli om 12.30 uur vindt er een perslunch plaats voor journalisten waarbij de eerste halfjaarresultaten 2008 en best execution services project worden toegelicht door CEO Thierry Schaap, CFO Evert Kooistra en Optiver directeur Jelle Elzinga. Geïnteresseerde leden van de pers kunnen zich aanmelden op 020 ­ 522 0372.

BinckBank N.V.
BinckBank is de grootste, onafhankelijke Nederlandse online broker met een top-5 positie in Europa. Wij bieden onze klanten snelle en goedkope toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld, online advies en vermogensbeheerdiensten, online sparen, accurate administratieve verwerking van effecten en geldtransacties voor professionele partijen en zeer uitgebreide marktinformatie.
BinckBank is een op Euronext Amsterdam genoteerde onafhankelijk online bank met vestigingen in Nederland, België en binnenkort in Frankrijk. BinckBank heeft ca. 500 medewerkers in dienst. De activiteiten van BinckBank vinden plaats in twee business units, Retail en Professional Services. BinckBank werd opgericht in 2000 en heeft thans bijna 250.000 rekeninghouders. 11

Belangrijke data 2008*:

- Publicatie derde kwartaalcijfers 2008 : 24 oktober 2008
- Jaarcijfers 2008 : 9 maart 2009
- Eerste kwartaalresultaten 2009 : 28 april 2009
- Aandeelhoudersvergadering 2009 : 28 april 2009
- Ex dividend : 30 april 2009
- Record-date : 5 mei 2009
- Betaling dividend : 6 mei 2009
- Halfjaarcijfers 2009 : 27 juli 2009
- Ex interim dividend : 28 juli 2009
- Record-date interim dividend : 30 juli 2009
- Betaling interim dividend : 31 juli 2009
- Derde kwartaalcijfers 2009 : 30 oktober 2009
* Data onder voorbehoud

Persvoorlichting:
Jonneke van Staveren
Hoofd PR/IR
Telefoon: 020 ­ 522 0372 / 06 531 71 114
jvanstaveren@binck.nl

BinckBank N.V.
Vijzelstraat 20
1017 HK Amsterdam
www.binck.com

Bijlagen:
I Geconsolideerde balans (unaudited) II Geconsolideerde winst- en verliesrekening (unaudited) III Resultaat per business unit over het eerste halfjaar 2008 (unaudited) IV Resultaat per business unit over het tweede kwartaal 2008 (unaudited) V Resultaat per business unit over het eerste kwartaal 2008 (unaudited) VI Kasstroomovericht (unaudited)
VII Mutatie overzicht Eigen Vermogen (unaudited)

12

Bijlage I: geconsolideerde balans (unaudited)

13

Bijlage II: Geconsolideerde winst- en verliesrekening (unaudited)

14

Bijlage III: Resultaat per business unit over het eerste halfjaar 2008 (unaudited)

Beëindigde Eerste halfjaar Voortgezette bedrijfsactiviteiten bedrijfsactiviteiten Totaal Retail Professional services Totaal 2008 2007 2008 2007 2008 2007 2008 2007 2008 2007 Rentebaten 9.147
1 6.618
1.368
1.015 0.515
2 7.633 (267) 2 0.248
2 7.635

Provisiebaten 6.207 4 8.341
1 4.630 4.052 0.837 5 2.393
2 - - 0.837 5 2.393
---
Netto resultaat op financiële activa en passiva 6 - 97 - 103
- 3.139 5.132
3.242 5.132

Overige baten - - 1.773
2.430
1.773
2.430
- - 1.773
2.430

Totaal baten 5.360 6 4.959 2 7.868 7.497
3.228 7 2.456
3 2.872 5.134 6.100 7 7.590
---
Personeelskosten (15.618) (4.068) (3.720) (3.766) (19.338) (7.834) (1.475) (3.326) (20.813) (11.160)

Andere beheerskosten (17.408) (5.601) (1.080) (895) (18.488) (6.496) (1.159) (854) (19.647) (7.350)

Afschrijvingen (15.543) (474) (373) (363) (15.916) (837) (96) (77) (16.012) (914)

Bedrijfslasten (48.569) (10.143) (5.173) (5.024) (53.742) (15.167) (2.730) (4.257) (56.472) (19.424)

Bijzondere waardeverminderingen 251
- - - 251
- - - 251
---
Totaal lasten (48.318) (10.143) (5.173) (5.024) (53.491) (15.167) (2.730) (4.257) (56.221) (19.424)

Operationeel resultaat 7.042
1 4.816
1 2.695
2.473
9.737
1 7.289
1 142
877
9.879
1 8.166
---
Opbrengsten uit overige beleggingen - - - - - - Aandeel in het resultaat van geassocieerde
deelnemingen 135
- - - 135

Bedrijfsresultaat voor belastingen 9.872
1 7.289
1 142
877 0.014
2 8.166
---
Belastingen (4.489) (4.172) (36) (219) (4.525) (4.391) Netto resultaat 5.383
1 3.117
1 106
658
5.489
1 3.775
---

15

Bijlage IV: Resultaat per business unit over het tweede kwartaal 2008 (unaudited)

Beëindigde
2e kwartaal Voortgezette bedrijfsactiviteiten bedrijfsactiviteiten Totaal Retail Professional services Totaal
2008 2007 2008 2007 2008 2007 2008 2007 2008 2007 Rentebaten 0.319
1 4.051
849
500
1.168
1 4.551 (291) 8) 0.877 ( 1 4.543

Provisiebaten 1.338
2 8.294
2.575
1.954
3.913
2 0.248
1 - - 3.913
2 0.248
---
Netto resultaat op financiële activa en passiva (1.629) - (153) - (1.782) - 1.027
2.296 (755) 2.296

Overige baten - - 754
1.382
754
1.382
- - 754
1.382

Totaal baten 0.028
3 2.345
1 4.025
3.836
4.053 3 6.181
1 736
2.288
4.789
3 8.469
---
Personeelskosten (7.913) (2.138) (1.831) (1.769) (9.744) (3.907) (335) (1.390) (10.079) (5.297)

Andere beheerskosten (8.525) (2.685) (578) (534) (9.103) (3.219) (508) (413) (9.611) (3.632) Afschrijvingen (7.844) (247) (206) (187) (8.050) (434) (49) (40) (8.099) (474) Bedrijfslasten (24.282) (5.070) (2.615) (2.490) (26.897) (7.560) (892) (1.843) (27.789) (9.403)

Bijzondere waardeverminderingen 159
- - - 159
- - - 159
---
Totaal lasten (24.123) (5.070) (2.615) (2.490) (26.738) (7.560) (892) (1.843) (27.630) (9.403)

Operationeel resultaat 5.905
7.275
1.410
1.346
7.315
8.621 (156) 445
7.159
9.066

Opbrengsten uit overige beleggingen - - - - - - Aandeel in het resultaat van geassocieerde
deelnemingen 135
- - - 135
---
Bedrijfsresultaat voor belastingen 7.450
8.621 (156) 445
7.294
9.066

Belastingen (1.510) (2.090) 40 (122) (1.470) (2.212) Netto resultaat 5.940
6.531 (116) 323
5.824
6.854


16

Bijlage V: Resultaat per business unit over het eerste kwartaal 2008 (unaudited) Beëindigde
1e kwartaal Voortgezette bedrijfsactiviteiten bedrijfsactiviteiten Totaal Retail Professional services Totaal
2008 2007 2008 2007 2008 2007 2008 2007 2008 2007

Rentebaten 8.828
2.567
519
515
9.347
3.082
24 10 9.371
3.092

Provisiebaten 4.869
2 0.047
1 2.055
2.098
6.924
2 2.145
1 - - 6.924
2 2.145
---

Netto resultaat op financiële activa en passiva 1.635
- 250
- 1.885
- 2.112
2.836
3.997
2.836

Overige baten - - 1.019
1.048
1.019
1.048
- - 1.019
1.048

Totaal baten 5.332
3 2.614
1 3.843
3.661
9.175
3 6.275
1 2.136
2.846
1.311
4 9.121
---

Personeelskosten (7.705) (1.930) (1.889) (1.997) (9.594) (3.927) (1.140) (1.936) (10.734) (5.863)

Andere beheerskosten (8.883) (2.916) (502) (361) (9.385) (3.277) (651) (441) (10.036) (3.718)

Afschrijvingen (7.699) (227) (167) (176) (7.866) (403) (47) (37) (7.913) (440)

Bedrijfslasten (24.287) (5.073) (2.558) (2.534) (26.845) (7.607) (1.838) (2.414) (28.683) (10.021)

Bijzondere waardeverminderingen 92 - - - 92 - - - 92 -

Totaal lasten (24.195) (5.073) (2.558) (2.534) (26.753) (7.607) (1.838) (2.414) (28.591) (10.021)

Operationeel resultaat 1.137
1 7.541
1.285
1.127
2.422
1 8.668
298
432
2.720
1 9.100

Opbrengsten uit overige beleggingen - - - - - -

Aandeel in het resultaat van geassocieerde
deelnemingen - - - - -

Bedrijfsresultaat voor belastingen 2.422
1 8.668
298
432
2.720
1 9.100

Belastingen (2.979) (2.082) (76) (97) (3.055) (2.179)

Netto resultaat 9.443
6.586
---

335
9.665
6.921

In de bovenstaande tabel heeft een reclassificatie plaatsgevonden tussen Retail en Professional Service met betrekking tot een aantal baten en lasten over het eerste kwartaal 2008. Dit houdt verband met een onjuist verwerkte verdeling van het `Netto resultaat op financiële activa en passiva' en een onjuiste verdeling van kosten tussen Retail en Professional Services voortvloeiend uit de consolidatie van `intercompany services' door Syntel, beide uit hoofde van de overname van Alex.

17

Bijlage VI: Kasstroomovericht (unaudited)


18

Bijlage VII: Mutatie overzicht Eigen Vermogen (unaudited)


19


---- --