Binck NV

Persbericht
Amsterdam, 25 juli 2008

BINCKBANK IS VOORNEMENS BESTUUR UIT TE BREIDEN MET CHIEF OPERATING OFFICER

BinckBank N.V. maakt hierbij bekend voornemens te zijn de heer Koen Beentjes (1961) tijdens de komende algemene vergadering van aandeelhouders voor te dragen ter benoeming tot statutair bestuurder. De heer Beentjes treedt in dienst als Chief Operating Officer (COO) en wordt verantwoordelijk voor Operations, Juridische Zaken, Compliance en het Projectbureau. Daarnaast neemt de heer Beentjes zitting in het bestuur als vice voorzitter.

Bestuur en Raad van Commissarissen zien in de heer Beentjes op termijn de opvolger voor de huidige bestuursvoorzitter Thierry Schaap vanwege zijn brede internationale bancaire ervaring, kennis en kunde. De heer Schaap zal de voorzitterspositie niet eerder dan tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders in 2009 aan de heer Beentjes overdragen en niet voordat bestuur en Raad van Commissarissen zicht hebben op de goede afronding van de integratie van Alex.

De heer Beentjes is Register Accountant en heeft een indrukwekkende internationale carrière van ruim 20 jaar afgelegd bij de ING Groep en haar voorgangers. Aan het begin van zijn carrière bij de ING groep was de heer Beentjes met name actief op het gebied van financiële en operationele controle activiteiten bij dochteronderdelen van de ING Groep.

In 1994 werd hij verantwoordelijk voor de acquisitie van internationale retail banken voor de ING. Zijn laatste acquisitie betrof de destijds genaamde Allgemeine Deutsche Direktbank AG ­ later ING DiBa - waar hij deel uitmaakte van de driekoppige directie. In deze positie was de heer Beentjes medeverantwoordelijk voor de introductie van ING Direct's zeer succesvolle marketingstrategie in Duitsland. Daarnaast was hij specifiek verantwoordelijk voor de activiteiten op het gebied van brokerage en beleggingsfondsen. Mede onder de leiding van de heer Beentjes groeide ING DiBa van 350.000 naar meer dan een miljoen klanten en een balanstotaal van DM 10 miljard. ING DiBa is nu één van de grootste ING Direct onderdelen.

Na een kortstondige positie als Hoofd Marketing en Communicatie voor RVS, werd de heer Beentjes in 2002 benoemd tot algemeen manager van ING Card in Nederland en België. In deze positie was hij volledig verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuwe organisatie waarin de credit card activiteiten van ING werden ondergebracht die vervolgens een sterke groei hebben laten zien.

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders in 2009, zal de benoeming van de heer Beentjes tot statutair bestuurder voor een periode van vier jaar ter besluitvorming worden voorgelegd aan de aandeelhouders. De benoeming van de heer Beentjes vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank en het positieve advies van de Ondernemingsraad van BinckBank.

BinckBank N.V.
BinckBank is de grootste, onafhankelijke Nederlandse online broker met een top-5 positie in Europa. Wij bieden onze klanten snelle en goedkope toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld, online advies en vermogensbeheerdiensten, online sparen, accurate administratieve verwerking van effecten en geldtransacties en zeer uitgebreide marktinformatie.
BinckBank is een op Euronext Amsterdam genoteerde onafhankelijk online bank met vestigingen in Nederland, België en binnenkort in Frankrijk. BinckBank heeft ca. 500 medewerkers in dienst.
De activiteiten van BinckBank vinden plaats in twee business units, Retail en Professional Services. BinckBank werd opgericht in 2000 en heeft thans bijna 250.000 rekeninghouders. Belangrijke data 2008*:

- Publicatie derde kwartaalcijfers 2008 : 24 oktober 2008
- Jaarcijfers 2008 : 9 maart 2009
- Eerste kwartaalresultaten 2009 : 28 april 2009
- Aandeelhoudersvergadering 2009 : 28 april 2009
- Ex dividend : 30 april 2009
- Record-date : 5 mei 2009
- Betaling dividend : 6 mei 2009
- Halfjaarcijfers 2009 : 27 juli 2009
- Ex interim dividend : 28 juli 2009
- Record-date interim dividend : 30 juli 2009
- Betaling interim dividend : 31 juli 2009
- Derde kwartaalcijfers 2009 : 30 oktober 2009
* Data onder voorbehoud

Persvoorlichting:
Jonneke van Staveren
Hoofd PR/IR
Telefoon: 020 ­ 522 0372 / 06 531 71 114
jvanstaveren@binck.nl

BinckBank N.V.
Vijzelstraat 20

1017 HK Amsterdam
www.binck.com


---- --