Persbericht

Hilversum, 25 juli 2008

Afronding overname Factotum BV verwacht in derde kwartaal 2008


· Afronding financiering lening 3,5 miljoen verwacht in derde kwartaal


· Operationele aansturing Factotum door Vivenda Media Groep ( Vivenda )

Op 28 maart jl. stemden de aandeelhouders van Vivenda unaniem voor de overname van Factotum BV (Factotum). Een deel van de overnamesom, ter waarde van 3,5 miljoen, wordt betaald in contanten middels een bancaire voorziening.

De afronding van de bancaire voorziening neemt meer tijd in beslag dan aanvankelijk gedacht. Hierdoor is de juridische overname nog niet is afgerond. Operationeel wordt Factotum inmiddels aangestuurd door het management van Vivenda. Na formele afronding van de transactie worden de resultaten van Factotum conform contract vanaf 1 januari 2008 geconsolideerd. De verwachting is dat de overname in het derde kwartaal van 2008 juridisch zal worden afgerond.

Vivenda hecht er belang aan te benadrukken dat zowel Vivenda als Factotum BV, alsmede de verkoper van Factotum BV, De Groote Zandschulp I BV, geen betrokkenheid hebben bij het faillissement van Inregio Uitgeven BV. Factotum BV was in het verleden onderdeel van Factotum Media BV, het huidige Inregio Uitgeven BV.

Over Vivenda Media Groep
Vivenda is al ruim twintig jaar actief als uitgeverij en multimediabedrijf. De onderneming is gespecialiseerd in multimedia voor de onroerendgoedsector, zowel middels internet als in gedrukte vorm. De activiteiten omvatten het uitgeven van magazines en huis aan huis kranten, het ontwerpen, ontwikkelen en hosten van websites, de Mediamanager (professionele marketing software voor object- en bedrijfspresentaties en mailingen), Point of Information en de advertentieafhandeling naar alle Nederlandse kranten en magazines. Vivenda is marktleider in haar branche en hoofdzakelijk op de Nederlandse markt actief. De doelstelling van de onderneming is om haar leidende positie op het gebied van multimediale communicatieproducten voor de onroerendgoedsector verder uit te breiden.