KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

25-7-2008

Perfect zeilweer op 2e dag 470 JWK, Gdynia

De wind liet zich vandaag van zijn beste kant zien en in combinatie met een stralend blauwe hemel waren de condities optimaal voor race 3 en 4 tijdens het 470 JWK 2008.

De dames Astrid Zweistra en Maxime Hensen (NED 18) zat het vandaag niet mee. Aan de wind liep de boot naar behoren, maar in de halve windse rakken en ook voor de wind werd er zo nu en dan wat prijs gegeven. En dan blijkt het niveau op dit evenement met vele aankomende olympiërs zeer hoog. Kleine fouten worden door de tegenstanders gelijk afgestraft. Astrid en Maxime scoorden vandaag een 21e en een 20e plaats. Overall staan ze 13e.

De beide heren teams startten vandaag in dezelfde ( yellow = gele) groep. Remco Hoefnagel en Remy Oomens (NED 14) zaten de eerste wedstrijd er redelijk bij na het eerste kruisrak en bleven ongeveer op dezelfde plek tijdens de hele wedstrijd. En zo finishten zij ook als 14e. In de 2e wedstrijd waren ze echt goed weg en kwamen top 5 bij de bovenboei. Helaas zagen ze daar op het bord van het Wedstrijdcomité dat ze de 1-minuut regel bij de start hadden overtreden. Dat levert OCS als score achter hun naam. Een hard gelag voor de jongens, maar ze weten dat ze met de top kunnen meekomen. Overall staan de boys 24e in de ranking.

Het team Steven Le Fevre en Steven Krol (NED 77) ging de eerste race van vandaag lang door op links. Omdat de rechterkant vandaag het meeste voordeel bood kwamen de mannen dik in de 20 bij de bovenboei. Dat ze toch nog als 9e zijn gefinished geeft de kracht aan van de Stevens. In de 2e race pakten ze het anders aan en kropen vanuit een 3e en 4e plaats langzaam maar zeker naar de 2e plaats. In het laatste voor de windse spirak werd er hard en slim gevaren waardoor ze als eerste halve wind naar de finish konden blazen. Die voorsprong kwam daar niet meer in gevaar. Klasse! In het tussenklassement staan de Stevens 4e.

Morgen de laatste dag van de voorronden bij de mannen. Het perfecte zeilweer staat ook dan weer in de planning.

Internetadres: www.470.sails.pl/jwc2008/