Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Schiphol-Rijk, 25 juli 2008

Barclays private equity neemt meerderheidsaandeel in ATP International Group

Barclays Private Equity, een van de toonaangevende mid-market private equity bedrijven in Europa, heeft een meerderheidsbelang verkregen in ATP International Group - een top 10 onderneming in West Europa en marktleider in speciale segmenten en sectoren - door middel van een tweede MBO van Lloyds Development Capital (LDC). De transactie ter waarde van 95 miljoen euro, kan worden toegevoegd aan Barclays Private Equity consumenten- en reisportfolio, naast Jack Wolfskin, Antler en Karavel-Promovacances.

ATP International Group regelt vluchten, accommodaties en evenementen voor zo'n 5.000 klanten en opereert daarbij in verschillende sectoren, waaronder: olie en gas, overheid, technologie, sport en financiën. Het bedrijf richt zich op klanten uit het bedrijfsleven met ingewikkelde reisbehoeften die meestal over minder koopkracht beschikken dan grotere bedrijven en is in staat de klant lagere tarieven te bieden door sterke relaties met aanbieders, uitstekende technologie en eersteklas service.

Het merendeel van de klanten komt uit het Verenigd Koninkrijk (40 procent) en Nederland, maar

ATP doet ook zaken in de VS, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen en België. Het bedrijf heeft een omzet van 600 miljoen euro en is een van de snelst groeiende zakenreisorganisaties in de wereld.

John Walker, directeur van Barclays Private Equity in Manchester, gaf als commentaar op de transactie: "ATP International Group is een snel groeiende en dynamische onderneming. Met 400 miljard per jaar is de zakelijke reismarkt wereldwijd groot te noemen. Deze groeit nog steeds door, met op lange termijn een geschatte groei van 4 procent per jaar. ATP heeft een brede, stabiele en gevarieerde klantenkring, wat de kennis en ervaring van het management team aantoont. Onze investering zal ATP in staat stellen om organisatorisch en via acquisitie te groeien."

John Jansen, ATP International Boardmember, Chief Operations en Commercial Officer van de groep zei: "We hebben aanzienlijke organisatorische groei bereikt en ons businessmodel in Travel, Events en Experiences gestabiliseerd. Ik ben erg blij dat Barclays Private Equity deze investering gedaan heeft, omdat het ook vol overgave wil meewerken aan de voortdurende groei van ATP."

Ray Stenton, directeur van LDC in Manchester - die eind 2006 achter een management buy-out van het bedrijf stond - zei: "We hebben gedurende onze investering nauw met het bestuur samengewerkt om in de groep te zorgen voor een aanzienlijke waardetoename en een verbeterde prestatie. De verkoop aan Barclays Private Equity is een uitstekende uitkomst voor de aandeelhouders, werknemers en klanten van ATP en we wensen hen succes voor nu en in de toekomst."

Financiering werd verstrekt door Lloyds TSB Corporate Markets en ING.

Adviseurs namens Barclays Private Equity


. Ernst & Young Corporate Finance and Tax


. Ernst & Young (financial due diligence)


. AMR en Deloitte (commercial due diligence)


. DLA (Legal)

Banken


. Lloyds TSB Corporate Markets Acquisition Finance, Manchester


. ING

Adviseurs van het Bestuur


. Deloitte Corporate Finance


. Addleshaw Goddard


. PriceWaterhouseCoopers

Adviseurs van de Bankiers


. Evershed


- Einde Bericht -

Noot voor de redactie,