Ingezonden persbericht


Persbericht + Persbericht + Persbericht + Drents Museum

Assen, 25 juli 2008

Speciale avondopenstelling tijdens laatste twee weken tentoonstelling 'Het Terracotta Leger van Xi'an'

De goedbezochte tentoonstelling 'Het Terracotta Leger van Xi'an' die februari dit jaar is gestart, gaat haar laatste maand in. Inmiddels hebben al 250.000 mensen de tentoonstelling bezocht. Bezoekers hebben nog t/m 31 augustus 2008 de gelegenheid om in het Drents Museum de schatten van de eerste keizers van China te bezoeken. Speciaal voor diegenen die de tentoonstelling nog op de valreep willen bezoeken, opent het Drents Museum in de laatste twee weken doordeweeks ook 's avonds haar deuren. Van dinsdag 19 t/m vrijdag 22 augustus en van dinsdag 26 t/m vrijdag 29 augustus 2008 is het museum tot 22.00 uur geopend, op maandag is het Drents Museum altijd gesloten. In de weekenden gelden normale openingstijden tot 17.00 uur.

Go China!: t/m 31 augustus in Assen, t/m 23 november in Groningen De tentoonstelling in het Drents Museum is onderdeel van de succesvolle manifestatie GoChina! Assen-Groningen, waarin het Drents Museum en het Groninger Museum maar liefst vijf grote tentoonstellingen over archeologie, avant-gardekunst en Chinese hedendaagse kunst presenteren. 'Het Terracotta Leger van Xi'an' duurt t/m 31 augustus 2008. De tentoonstellingen in het Groninger Museum lopen door t/m 23 november 2008.

Van Assen naar Maaseik
De tentoonstelling reist door naar Maaseik (BE), waar de Terracotta soldaten en andere grafvondsten en kostbare voorwerpen te zien zullen van 1 oktober 2008 t/m 31 maart 2009. Meer informatie is te vinden op www.museummaaseik.be

//////////////



Ingezonden persbericht