Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Spectaculaire 'vliegstunts' én 'treinen' in de Aviodrome-Express:

Aviodrome presenteert: 'Check in voor je zomervakantie'!

Lelystad, 15 juli 2008 -- Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome organiseert in juli en augustus voor alle vakantiegangers én alle thuisblijvers 'Check in voor je zomervakantie'. Alle bezoekers van de familiepark Aviodrome krijgen de kans om te vliegen in een vliegtuig of in een echte flightsimulator. Jonge kinderen rijden allemaal gratis in een treintje, de Aviodrome-Express, en de oudere kinderen in een echt vliegtuig over het luchtvaart-themapark in Lelystad. Honderden bezoekers vliegen zelfs helemaal gratis in een echt vliegtuig?!

Vliegstunt: iedere dag gratis vliegen!

Deze zomer stunt de Aviodrome er met vliegtuigen flink op los! De gehele zomervakantie maakt het luchtvaart-themapark ieder uur een bezoeker blij met een gratis rondvlucht van 20 minuten in een Cessna 172. Dit vliegtuig brengt de winnaar boven het prachtige Flevoland tot grote hoogte! En bezoekers die niet worden ingeloot kunnen bij de Aviodrome elke dag een rondvlucht boeken vanaf ¤ 49,- per persoon.

Vliegles voor piloten t/m 16 jaar

Zelf een vliegtuig besturen is de droom van iedereen. Kinderen van 8 t/m 16 jaar hebben deze zomer de kans om die droom te verwezenlijken! Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad biedt al deze kinderen mogelijkheid om tijdens een kindervliegles zelf een vliegtuig te besturen, uiteraard onder leiding van een ervaren piloot. Vaders en moeders mogen ook mee. De kinderen die voor een proefvliegles inschrijven, krijgen 's morgens theorieles waarna ze om de beurt gaan vliegen. De vluchten worden uitgevoerd in een tweepersoons Cessna 150. Als ouders of vrienden mee willen vliegen, wordt de vlucht uitgevoerd met de vierpersoons Cessna 172.

Pimp je vakantiekoffer?

Iedereen kent het. De stress tijdens de vliegvakantie op Schiphol bij de lopende band, op zoek naar de vakantiekoffers! De Aviodrome maakt daar deze zomer een eind aan: 'Pimpjekoffer' is een uniek product dat de vakantiekoffer persoonlijk en herkenbaar maakt. Bezoekers kunnen deze zomer hun koffers 'pimpen' door er voor een kleine vergoeding een persoonlijke en unieke afbeelding op te laten drukken. Zo is de koffer snel te herkennen én wordt voorkomen dat andere mensen de koffer per ongeluk meenemen. Men kan gebruik maken van een aangeboden afbeelding, of een eigen afbeelding digitaal meenemen op digitale camera, cd-rom of usb-stick. De medewerkers van Pimpjekoffer, een initiatief van Hogeschool Windesheim, zijn iedere woensdag en donderdag bij de Aviodrome aanwezig.

Voor de jongsten: het pilotentestcentrum

Op de vraag 'wat wil je worden als je groot bent?' zullen veel kinderen het antwoord 'piloot!' geven. Maar wanneer is iemand geschikt voor dit prachtige beroep? Bij de Aviodrome kunnen kinderen tot 14 jaar in de 'Kids Flight School' uitvinden hóe geschikt ze nou eigenlijk zijn! Hier worden ze in een speciaal gebouwd testcentrum op speelse wijze getest op onder andere behendigheid, hoogtevrees, evenwicht, vliegangst en concentratie. Zijn alle testen goed doorstaan? Dan wordt het tijd om in te stappen in de Aviodrome-Express of om met brullende motoren op te stijgen in de échte cockpit!

Ook oor de liefhebbers van het geluid van vliegtuigmotoren is er goed nieuws: regelmatig zullen historische vliegtuigen bij de Aviodrome hun motoren starten. Zo kan er genoten worden van het geluid van bijzondere vliegtuigen als de viermotorige Constellation ('Connie') uit de jaren veertig en de historische Douglas DC-2 'Uiver' uit de Londen-Melbourne Race van 1934. Deze zomervakantie is het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie, ook over de prijzen en data van de kindervlieglessen, is te krijgen via www.aviodrome.nl en via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376; 25. ct.p.min). Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is gevestigd aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Collectie- en Expositiemanager; Perzaken.
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl Website: www.aviodrome.nl