Ingezonden persbericht


Persbericht 25 juli 2008

Radio 4 heeft nieuwe stem voor middagconcerten

Mark Brouwers volgt per 1 september Frits Bloemink op

Mark Brouwers is met ingang van 1 september de nieuwe presentator van de Radio 4 middagconcerten. Hij volgt hiermee Frits Bloemink op, die jarenlang tussen 13.00 en 16.00 uur de stem voor het Middagconcert is geweest. Bloemink stopt per 1 september met de dagelijkse presentatie, maar zal nog regelmatig te horen zijn op Radio 4. Brouwers is bij Radio 4 luisteraars bekend als presentator van het ochtendprogramma Vroeg op Vier en Viertakt en presenteerde enkele jaren De Klassieken.

Mark Brouwers is naast een begenadigd muziekkenner een aansprekende communicator en dat is waar we naar op zoek waren als opvolger van Frits , aldus Margreet Teunissen. De manier waarop Frits het Middagconcert presenteerde werd zeer gewaardeerd door de Radio 4 luisteraars en wij zijn ervan overtuigd dat Mark een heel goede opvolger zal blijken .

Radio 4 Middagconcert

Het Middagconcert op Radio 4 laat de luisteraar dagelijks van 13.00 tot 16.00 uur genieten van een selectie concerten vanaf zowel nationale als internationale concertpodia. Het Radio 4 Middagconcert is een samenwerking van de gezamenlijke omroepen AVRO, KRO en TROS.

Mark Brouwers

Mark Brouwers werkte vanaf 2001 als redacteur bij het NCRV-programma A4. In 2004 begon hij zijn carrière als presentator bij het AVRO-programma de Klassieken. Sinds september 2006 presenteert hij Viertakt en sinds september 2007 Vroeg op Vier. Brouwers blijft naast het Middagconcert presentator van Vroeg op Vier en zal ook regelmatig live-presentaties van de nieuwe Radio 4 serie vanuit het Muziekgebouw aan het IJ voor zijn rekening nemen.

Frits Bloemink

Frits Bloemink is sinds 1970 werkzaam bij de radio. Hij gaf gestalte aan de eerste nachtuitzending van Hilversum 3 maar vertrok al snel naar Radio 4, waarbij hij vanaf het prille begin werkzaam is. Bloemink presenteerde jarenlang het programma Aubade , wat later Vroeg op Vier werd. Daarnaast presenteerde hij veel live concerten, waaronder het Middagconcert. Bloemink is al met al 11 jaar lang 5 dagen per week live op Radio 4 te horen geweest. Frits Bloemink stopt met de dagelijkse presentatie per 1 september maar zal regelmatig op Radio 4 te horen blijven.

Voor meer informatie: www.radio4.nl