Lachend in de rij op de drukste dag van het jaar

25/07/2008 12:20

Aaaaha! The Actor Factory BV

Schiphol wachtverzachter

Op Schiphol is het vandaag de drukste dag van het jaar. De luchthaven verwerkt maar liefst 175.000 reizigers. Er worden kleinkunstenaars ingezet om de rijen wachtende passagiers in de vakantiestemming te brengen en te houden. "En dat is nodig,", grapte Youp van 't Hek "want anders rollen we met zijn allen ruziënd over de baggageband". Cabaretier Freek de Jonge maakte spontaan een dansje met de entertainers, op weg naar zijn vakantiebestemming. Schiphol is uniek in de wereld met het amusement voor wachtende reizigers.

Het vakantiegevoel wordt direct flink aangezwengeld met quizjes met prijzen en liedjes over zonnige bestemmingen. Kleinkunstenaars bemannen voor de paspoortcontrole een heuse afscheidsbalie. De entertainers presenteren hun programma als Schiphol Radio. Op een mobiel podium beschikken zij over allerlei jingles en live gezongen nummers. Zo krijgt verveling geen kans. Er mogen nauwelijks vloeistoffen mee aan boord. De entertainers leggen in een grappig lied uit wat er allemaal in een doorzichtig plastic zakje mee mag.

"Wij zijn hier om u uit te zwaaien. Zwaait u naar ons, dan zwaaien we zeker terug. Wij staan hier voor dat beetje extra service, namens Schiphol: fijne vakantie!" zo introduceren twee entertainers in glitterkostuum zichzelf. Zij bieden de vakantiegangers vertier, terwijl ze in de rij staan. De acteurs werken in opdracht van Schiphol. De luchthaven wil op deze manier wat extra doen voor de reizigers. Er wordt enthousiast gereageerd door de wachtenden: "Dit lijkt wel de Parade!". Kinderen dansen mee en winnen prijsjes in de quiz "Raad het plaatje", waarbij bekende muziek moet worden geraden.

Aaaaha! the Actor Factory produceert de show. Dit bedrijf zet acteurs in als communicatiemiddel in het bedrijfsleven. Door humor en show elementen toe te voegen aan de communicatiestroom, wordt de boodschap effectiever overgebracht. Voor het vierde jaar op rij maken zij de voorstellingen in opdracht van Schiphol.





http://www.acteurs.nl