Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Veenendaal, 25 juli 2008

Drie maal GINAF SensAxle+ voor Krijger Molenaars

Onlangs werden door Best Trucks Barendrecht drie indrukwekkende combinaties afgeleverd aan Krijger Molenaars in Renesse. Het gaat hierbij om bulkvoertuigen bestaande uit een DAF FAG XF105 met GINAF 10 tons SensAxle+ naloopas en een drie-assige aanhangwagen.

Bij Krijger Molenaars wordt tarwe en rogge vermalen en gemengd tot bloem, meel en meergranenproducten. Naast producten voor de consumentenmarkt worden er ook

bijproducten zoals griespellets, nameel en zemelen voor de mengvoederindustrie geproduceerd.

De nieuwe voertuigen worden ingezet voor het vervoer van verschillende soorten meel naar ambachtelijke bakkerijen in heel Nederland. Hierbij wordt de afgesproken hoeveelheid meel met de op het voertuig aanwezige pompunit en weegsysteem rechtstreeks in de silo van de klant afgeleverd. Doordat de afleveradressen zich niet altijd op de makkelijkst bereikbare plaatsen bevinden, en er in totaal zo n 50 verschillende soorten eindproduct kunnen worden geleverd wordt maximale flexibiliteit van het transportmiddel gevraagd.

Deze flexibiliteit is bereikt door de plaatsing van een luchtgeveerde, elektronisch gestuurde SensAxle+ naloopas. Hierdoor nam het GVW van de motorwagen met 10 ton toe tot een totaal van 38 ton. De combinatie is voorzien van aluminium bulktanks met in totaal 15 compartimenten met een capaciteit van 2.000 tot 4.000 kg per stuk. De asconfiguratie is zo gekozen dat de compartimenten willekeurig leeg of beladen kunnen zijn zonder dat één van de assen wordt overbeladen.

Wij zochten voor dit werk een zeer wendbaar en stabiel voertuig, met een zo hoog mogelijk GVW en een asconfiguratie met een perfecte gewichtsverdeling , aldus Henk Krijger van Krijger Molenaars. Daarnaast is de uitstraling van ons materieel erg belangrijk. Je staat s morgens voedingsmiddelen te lossen bij bakkerijen waar consumenten in- en uitlopen. Het spul moet er dan ook altijd netjes en representatief uitzien. Maar, ook onze chauffeurs moeten het prettig vinden met het gereedschap te werken, dus hebben zij meegedacht bij de totstandkoming van deze aanschaf .

De DAF basisvoertuigen zijn zeer luxe uitgevoerd met onder meer een Space Cab cabine en zijn voorzien van een 375 kW/510 pk sterke euro 5 motor.

Henk Krijger: De combinaties bevallen ons gigantisch goed, ze voldoen volledig aan onze verwachtingen. Ze zijn, ondanks het hoge zwaartepunt die een dergelijke opbouw met zich meebrengt, zeer stabiel. De aslastverdeling is perfect en de wendbaarheid laat door de drie gestuurde assen op de motorwagen niets te wensen over. Door de manier waarop de SensAxle+ is geplaatst loopt de aanhangwagen mooi in het spoor van de motorwagen en gaat het achteruitrijden een stuk eenvoudiger dan voorheen. En wat de chauffeurs betreft: ze krijgen met regelmaat jaloerse blikken van collega s die met andere voertuigen rijden!

Luc Scholtus

Marketing & Sales

T: +31 (0) 318 557 454

M: +31 (0) 6 511 049 45

F: +31 (0) 318 616 656

Bijlagen:

Foto: FAG XF105 met SensAxle+ naloopas

Publicatie toegestaan, (aanpassingen) graag in overleg met GINAF Trucks bv.