Directeur Agriterra benoemd tot vicevoorzitter AgriCord


ARNHEM, 20080725 -- Kees Blokland, directeur van Agriterra, is benoemd tot vicevoorzitter van AgriCord. AgriCord is de koepel van alle agri-agencies, soortgelijke organisaties als Agriterra die zich richten op agrarische ontwikkelingssamenwerking. Bij AgriCord zijn onder andere organisaties uit Frankrijk, Canada, Zweden en België aangesloten.

Onlangs kwamen in de hoofdstad van Polen, alle lidorganisaties van AgriCord samen voor de algemene vergadering. Tijdens deze bijeenkomst is Kees Blokland benoemd tot vicevoorzitter. In deze functie zal hij zich voornamelijk bezig houden met uitbreiding van het aantal lidorganisaties van AgriCord en met fondsenwerving. Zijn benoeming is een erkenning van de belangrijke rol die Agriterra gespeeld heeft in de oprichting en opbouw van AgriCord.

Kees Blokland is benoemd voor een periode van vier jaar. Zijn eerste klus als vicevoorzitter van AgriCord is het proberen werven van fondsen bij de Bill en Melinda Gates Foundation, het grootste liefdadigheidsfonds ter wereld. Deze fondsen zullen aangewend worden voor Boeren tegen Armoede, het plan waar volgens Agriterra en de andere agri-agencies de komende jaren werken om de armoede de wereld uit te helpen.





Ingezonden persbericht