Ingezonden persbericht


Persbericht

Volgende week op het Zwarte Cross Festival:
Hoogste bungeejump ooit ter wereld en lancering stuntman uit knalpot!

De hoofdacts van de Zwarte Cross zitten niet bij een van de meer dan 100 bands en zitten niet in de cross, maar moeten gezocht worden in de hoek van de stunts. De Zwarte Cross wordt steeds meer een bizar stuntfestival waar huiveringwekkende stunts hun wereldwijde primeur beleven. In totaal maken 104 (!) professionele stuntmannen zich op voor een van de grootste stuntfestivals ter wereld. Het Zwarte Cross Festival vindt plaats in Lichtenvoorde op 25, 26 en 27 juli en wordt georganiseerd door de Feestfabriek Alles Komt Goed BV.

Hoogste bungee ooit ter wereld!
De hoogste bungeejump die ooit op de wereld heeft plaatsgevonden is 233 meter. Deze gaat op het Zwarte Cross Festival nog eens minimaal verdubbeld (!) worden. De woordvoerder van het 'Go Fast stuntteam' Wim van Gilst: 'We gaan voor 600 meter hoog en dat gaat lukken! Meer kan ik er niet over zeggen...'.

Lancering stuntman uit knalpot!
Een Amerikaanse stuntman durft het dit jaar aan om in een gigantische beugelfles te klimmen die vervolgens explodeert. Deze explosie is zo heftig dat de stuntman gigantisch gelanceerd wordt. De tests zijn afgerond met sprongen van 62 (!) meter ver en meer dan 30 (!) hoog. Om te landen heeft de stuntman geen parachute, maar wordt hij opgevangen door het zeil van de accurate mannen van de vrijwillige brandweer Lievelde; een zeer spectaculaire stunt!

Overige stunts
In totaal zijn er volgende week meer dan 100 (!) professionele stuntmannen op de Zwarte Cross te zien. Wat dacht je van Freestyle met motoren, doorlopend zenuwslopende stunts in de Go Fast Stunt Area, vuurwerk, The Globe Of Death (een stalen bol met daarin een Frans stuntteam dat met drie motoren tegelijk door de bol rijdt), stuntmannen op de trampoline, stuntmannen op de fiets (met backflips!) en de wereldkampioen BMX trail, een massadrop met 75 parachutisten tegelijk, de Wall of Death, ongelofelijke vuurwerkshows, de Loco Loco Stunt Arena met alleen maar bizarre en lachwekkende stunts, etc. Kijk voor het volledige stuntprogramma op www.zwartecross.nl.

Historie
De Zwarte Cross kent in haar korte bestaan een roemrucht verleden aan originele en spectaculaire stunts. Een sprong met motor over de feesttent (1999), een sprong over een kudde hongerige Siberische tijgers (2000) en de beelden van de eerste looping waar een mens op zowel een motor als een fiets doorheen ging, werden in 72 landen wereldwijd uitgezonden (2001). De sprong van een zigeuner in een pierenbadje van 30 meter hoog (2002) en de sprong van een auto met caravan over de feesttent (2003). In 2004 lieten de Jovinks hun limousine uit een kraan op een wip wap vallen en in 2005 werd de snelste gitarist al spelend over de baan heengereden begeleid door het grootste fluitconcert ooit met 20.000 uitgedeelde fluitjes. In 2006 werd een stuntman 180 (!) meter hoog de lucht in gelanceerd met een enorme katapult, speelde een trompettist op een paal van 40 meter 'Il Silensio', terwijl hij een handstand op één hand deed en reden Oost Duitse acrobaten al stuntend met een motor en een fiets over een stalen kabel van 20 meter hoog. Vorig jaar bond een Amerikaanse stuntman een straalmotor op zijn rug en vloog daarmee over het dolenthousiaste publiek, was er een Spaanse vuurwerkshow (Tronada) en maakte en Belgisch motocrossfreestyleteam backflips met een crossmotor; don't try this at home!

Verder?
Een uitgebreid programma voor kinderen in de kinderweide (Blagenparadijs), het muziekprogramma: meer dan 100 bands op 12 verschillende podia met een speciale metalweide, een theaterweide met meer dan 100 professionele theaterartiesten en last but not least de Zwarte Cross zelf.

Prijzen
Op vrijdag 25 juli is de entree voor het Zwarte Cross Festival gratis. Een dagkaart voor zaterdag 26 juli of zondag 27 juli kost slechts ¤17,50. Parkeren en gebruik van toilletten is ook gratis. De organisatie kiest er bewust voor om de prijzen laag te houden om zo te bewijzen dat een festival niet duur hoeft te zijn.

Lachen en op de hoogte blijven door informatie vers van de pers en uit de eerste hand? Word lid van de Zwarte Cross Nieuwsbrief! Aanmelden kan via www.zwartecross.nl

Kaartverkoop: www.zwartecross.nl

Zwarte Cross Festival; 25, 26 en 27 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl


- Einde persbericht -
Noot ovor redacties: