Gemeente Lisse

Uitbreiding voor begraafplaats Duinhof

Begraafplaats Duinhof

Het college heeft ingestemd met het ontwerp voor de uitbreiding van begraafplaats Duinhof aan de Spekkelaan. De begraafplaats wordt uitgebreid met 112 graven in twee lagen, zesenveertig keldergraven en drie mausoleums. Hiermee voldoet de gemeente Lisse voor de komende dertig jaar aan de zorgplicht volgens de Wet op de lijkbezorging. De totale kosten voor de gemeente bedragen ruim 720.000,-.

Diversiteit aan begraafmogelijkheden

Naast de uitbreiding van de begraafplaats komen er ook een beheerdergebouw en een opslagplaats voor materieel en materiaal langs de Spekkelaan. Deze bebouwing is volledig geïntegreerd in het ontwerp van de begraafplaats met schanskorfwanden.

Na de uitbreiding van de begraafplaats is er een diversiteit aan begraafmogelijkheden. Er worden 93 graven gerealiseerd voor 'begraven in het bos', zeventien graven voor 'begraven op het veld' en zesenveertig keldergraven in een schanskorfwand of bij het beheerdergebouw. Ook zijn er drie mausoleums ingepland. De daadwerkelijke bouw daarvan is afhankelijk van de onderhandelingen met belangstellenden. De uitbreiding van de begraafplaats behelst in totaal dus 159 graven.

Het graf van de Graaf van Lynden komt in de nieuwe inrichting op een markante plaats te liggen. Langs het graf komt een trap naar de bestaande begraafplaats.

Kosten en uitvoering

De kosten van de bebouwing komen voor rekening van de Nederlands Hervormde Gemeente. De kosten voor de terreininrichting en ontwikkelingskosten zijn voor rekening van de gemeente en zijn geraamd op ruim 720.000,-.

Voor de bouw van het beheerdergebouw is een bouwvergunning nodig. Zodra de gemeente de vergunning heeft afgegeven, wordt de realisatie van de uitbreiding opgestart. De opdracht wordt uitgevoerd door het bedrijf Arcadis conform Design en Construct.

Laatst gewijzigd op: 24-7-2008 15:11