Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Vier verdachten winkeldiefstal aangehouden

Hilversum, 25-07-2008 o De politie heeft op woensdagmiddag 23 juli in de Herenstraat in Hilversum drie vrouwen en een man aangehouden die verdacht worden van winkeldiefstal.

De drie Mongoolse vrouwen, een van 33 jaar en twee van 34 jaar, hebben bij verschillende winkels in het centrum van Hilversum goederen gestolen. De politie kreeg een melding dat het drietal zich in een winkel verdacht gedroeg. Nadat agenten het trio enige tijd hadden gevolgd, spraken zij de vrouwen aan vlak voordat zij in een auto stapten. Bij controle van hun tassen kwamen verschillende goederen tevoorschijn die zeer waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. De vrouwen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau in Hilversum.
De bestuurder van de auto, een 40-jarige man van Mongoolse afkomst, was snel weg gereden maar werd later aangehouden in Weesp. Bij onderzoek bleken in de kofferbak diverse goederen te liggen die vermoedelijk ook gestolen zijn. De man en de vrouwen zijn na verhoor overgedragen aan de vreemdelingen politie.

Klik hier de brochure Wegwijzer Winkelcriminaliteit >>