ABVAKABO FNV

Stem ook over het akkoord cao Kabel en Telecom

ABVAKABO FNV en de WENB hebben een akkoord bereikt over een nieuwe, eenjarige cao. De cao gaat in met terugwerkende kracht per 1 april 2008. We zijn een structurele loonstijging overeengekomen van 3%. Dat betekent een structurele salarisverhoging van 3 procent vanaf 1 april. Daarnaast wordt het salarisgebouw, los van de loonstijging, aangepast waardoor het salarisperspectief voor medewerkers met een normbedrag tot 100% is toegenomen. Kortom er is meer salarisgroei mogelijk.

Flexibele arbeidsvoorwaarden

De cao wordt herschreven in een begrijpelijke taal en gaan we `web based' maken. Uw arbeidsvoorwaarden kunt u flexibeler gaan inzetten voor de keuzen die u zelf maakt. Hiervoor is er een `benefit budget', geĂŻntroduceerd die u naar keuze maandelijks laat uitkeren, verlof voor kunt kopen, kunt inzetten voor levensloop, inzet voor verlofsparen of laat reserveren door uw werkgever. In het budget zit de waarde van de vakantie toeslag, bijdrage levensloop, de waarde van bijzonder verlof en andere (incidentele) arbeidsvoorwaarden elementen. De totale waarde van het budget is 14%. Voor medewerkers met uitzicht op FUR is de waarde 12,2%.

Het wettelijk verlof van vier weken blijft gewoon naast het Benfit Budget staan. Indien u graag veel vrije tijd wenst kunt u op jaarbasis 60 verlofdagen verwerven die u in dat jaar kunt opnemen. Daarnaast mag u ook verlof sparen tot een maximum van 65 dagen. Er komt een verbeterde regeling voor de ploegendienst in de volcontinue dienst door een vaste toeslag van 24% te introduceren. Meerwerk voor deeltijders wordt met een toeslag van 25% beloond. De loondoorbetaling tijdens ziekte van maximaal 2 jaar wordt geleidelijker afgebouwd. De waarde over 2 jaar was 170%, nu is er een geleidelijkere afbouw en is de waarde 175% over 2 jaar.

Positief advies

Het onderhandelaarsakkoord is met de kaderleden van de Landelijke Advies Commissie besproken. Zij geven een positief advies over het afgesloten akkoord. Gezien de voorgestelde wijzigingen in de cao Kabel en Telecom zult u wellicht vragen hebben. Hierom nodigen wij u graag uit voor ledenraadplegingen in het land.

Ledenraadplegingen

We hebben twee ledenraadplegingen gepland:
Op 1 september 2008 in Zwolle in het Mercure Hotel, Hertsenbergweg 1, aanvang 19:30 uur
Op 2 september 2008 in Utrecht, Vergadercentrum, Oudenoord 170, aanvang 19:30 uur

Laat even weten op of u komt. Neem vooral ook uw collega's mee, ook niet-leden zijn van harte welkom.

Stemmen

U kunt stemmen via onze website http://www.abvakabofnv.nl (stemformulier volgt nog, verschijnt uiterlijk om 12 uur). Gezien de vakantie is de stembus tot 5 september 2008 geopend.

Onderhandelaarsakkoord cao Kabel en Telecom