Gemeente Dronten


Toerisme en recreatie staan op de kaart in Dronten

de goliath Bossen, meren, stranden, actieve en recreatieve mogelijkheden en drie dorpen. Het landschap van Dronten heeft al veel te bieden. De gemeente Dronten moet in 2025 een van de gezichtsbepalende groene longen van Nederland zijn. Dat was één van de zeven ruimtebiedende perspectieven die de gemeenteraad in juli 2007 vaststelde met de Toekomstvisie 2025.

In vervolg daarop is deze week de nota Toerisme en recreatie uitgebracht: Ruimte voor meer nieuwe initiatieven, een platform van toeristisch recreatieve ondernemers, een evenementenkalender en meer wandel- en fietspaden verbinden. Dat zijn enkele van de aanbevelingen in de Nota Toerisme en recreatie.
In 18 aanbevelingen geeft het college aan hoe de gemeente adequaat kan reageren op ontwikkelingen in de sector en actief kan participeren in het toeristisch recreatieve aanbod. Bij de gemeente Dronten zijn tientallen initiatieven bekend van ondernemers die iets willen toevoegen aan het toeristisch recreatieve aanbod. "Om hier ruimte aan te bieden is het van belang inzichtelijk te hebben waar we nu staan, met ons beleid en het toeristisch recreatieve aanbod. De overleggen die hiervoor zijn gevoerd met ondernemers in de sector gaf een goed beeld om in de nota weer te geven. Het proces was tevens een goede basis om tot een toeristisch platform te komen. Dit, en ook de wens om tot een evenementenagenda te komen sluit aan op het citymarketing traject dat de gemeente is ingeslagen" aldus wethouder Koning.

recreanten De gemeente wil de komende jaren tenminste inzetten op de realisatie van twee grote en zes kleinere nieuwe initiatieven. Dat kan ook horeca of een Bed & Breakfast zijn.
De eerste jaren kan met 300.000,- euro al veel van de randvoorwaarden worden gerealiseerd. Hiervoor worden externe gelden geworven en wordt een deel aan de gemeenteraad gevraagd. In september wordt de Nota Toerisme & recreatie behandeld in de gemeenteraad.

Publicatiedatum: 25 juli 2008.

Download hier de Nota Toerisme & Recreatie (1,96 mb). Kijk hier voor de 18 aanbevelingen in een notedop.