Politie Groningen

Vrijdag 25 juli 2008

Provincie Groningen, 25-07-2008

Groningen: winkeldievegges aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag vier vrouwen uit Groningen (17-21 jaar) aangehouden voor winkeldiefstallen. Agenten zagen het viertal lopen in de Herestraat in Groningen met een geprepareerde tas. Later werd gezien dat ze in een schoenenwinkel een lege doos achterlieten, zonder dat er iets was afgerekend. De dames hadden ook een kinderwagen bij zich. Bij controle bleken de dames voor ruim 1000 euro aan gestolen goederen bij zich te hebben. De goederen waren afkomstig uit vier verschillende winkels. Het gaat met name om kleding. De kleding zat in geprepareerde tassen en was deels verstopt in de kinderwagen. De kleding, de tassen en de kinderwagen zijn in beslag genomen. De dames legden allemaal een bekennende verklaring af. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verwarde vrouw bijna naakt

De politie heeft donderdagochtend een 38-jarige vrouw uit Groningen meegenomen. De vrouw stond bijna naakt bij de vijver in het Noorderplantsoen. De vrouw verkeerde in een verwarde toestand. Zij is overgedragen aan de hulpverlening.

Groningen: hardrijder bekeurd

Een 26-jarige automobilist uit Wales (GB) heeft donderdagochtend een boete van 430 euro gekregen. De man reed met een snelheid van 116 km/uur over de Beneluxweg in Groningen. De maximum toegestane snelheid is daar 70 km/uur. Aangezien de man niet in Nederland woont, moest hij zijn bekeuring meteen betalen.

Groningen: agressieve winkeldief aangehouden

De politie heeft donderdagavond een 30-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. In een winkel aan het Helperplein in Groningen had de man diverse goederen meegenomen zonder te betalen. Toen medewerkers van de winkel de man hierop wilden aanspreken, reageerde hij agressief. De verdachte is vastgehouden en overgedragen aan de gealarmeerde politie. De Stadjer is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw geslagen

Een 21-jarige vrouw uit Groningen heeft zich donderdagavond bij de politie gemeld. De vrouw was aan de Siersteenlaan in Groningen door een jongeman en een vrouw in het gezicht geslagen en in de buik getrapt. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de mishandeling.

Groningen: rijden onder invloed

Een 36-jarige automobilist uit Groningen moest donderdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man werd op de Paterswoldseweg in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van 1,3 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De man moest zijn weg lopend vervolgen.

Op de Turfsingel in Groningen is donderdagnacht een 42-jarige automobiliste uit Groningen aan de kant gezet. Zij bleek onder invloed van 1,25 promille alcohol. De vrouw is met een rijverbod naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: aanhouding met harddrugs

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vier mannen aangehouden. Het gaat om drie Stadjers (32-42 jaar) en een 26-jarige man uit Schiedam. Het viertal wordt verdacht van harddrugs gebruik danwel handel. Via cameratoezicht werd gezien dat het viertal zich ophield in de donkersgang. Bij controle werd bij één van de mannen harddrugs aangetroffen. Ook op straat bij hen in de buurt werden vier bolletjes harddrugs gevonden. Een andere verdachte had nog een dag hechtenis te goed. Bovendien had de camerabedienaar gezien dat de jongste een plastic tas had verstopt. De tas werd gevonden en bleek gevuld met verdovende middelen. Drie van de vier verdachten zijn ingesloten. De vierde is na verhoor heengezonden. De verdovende middelen zijn in beslag genomen.

Groningen: man aangehouden na vernielingen

Een 28-jarige man uit Warffum is donderdagnacht aangehouden voor diverse vernielingen. Getuigen zagen de man door de Adriaan Pauwstraat in Groningen lopen. De man trapte tegen portiekdeuren en tegen autos. Hierdoor werd het raam van een portiekdeur vernield. Ook een buitenspiegel en een achterlicht van een geparkeerde auto moesten het ontgelden. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snorfietser negeert stopteken

Een 22-jarige snorfietser uit Groningen is donderdagnacht aangehouden voor het negeren van een stopteken. De man reed met hoge snelheid op zijn snorfiets door de Oosterstraat in Groningen. Toen agenten hem een stopteken gaven, verhoogde hij zijn snelheid en ging er vandoor. Met inzet van de bikers en cameratoezicht kon de man achterhaald worden. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,3 promille alcohol. Bovendien was hij niet in het bezit van een rijbewijs. De snorfiets bleek op de rollerbank 54 km/uur te kunnen. De man is ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Midwolde: niet geregistreerde worstenmakerij

De politie, Algemene Inspectiedienst (AID) en de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) hebben afgelopen maandag een bezoek gebracht aan een bedrijf aan de Pasop in Midwolde. In het pand werd een worstenmakerij aangetroffen die gereed was voor productie. De worstenmakerij bleek niet geregistreerd te staan bij de gemeente en de VWA. De 28-jarige eigenaar uit Leek heeft donderdag bij de politie een verklaring afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zandeweer: Duitser in de sloot

Een 27-jarige Duitse automobilist is donderdagnacht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de N999 bij Zandeweer. De man uit Ossendorf kwam door onbekende oorzaak in de berm en belandde vervolgens in een naastgelegen sloot. Een ambulance heeft het slachtoffer met hoofd- en beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Uithuizen: bromfietser bekeurd

De politie heeft donderdagmiddag een 19-jarige bromfietser uit Uithuizen bekeurd. Agenten zagen de jongeman zonder helm rijden op het fietspad naast de N363 bij Uithuizen. Toen de Uithuizer langs de kant werd gezet, kon hij de dienders geen rijbewijs en bromfietspapieren laten zien. Op het politiebureau bleek dat de constructiesnelheid van de tweewieler 18 km/u te hoog was.

Ten Boer: motorrijders raken rijbewijs kwijt

De politie heeft donderdagavond op de Boersterweg in Ten Boer het rijbewijs van twee motorrijders in beslag genomen. Agenten reden in een onopvallende politieauto toen het tweetal uit Ten Boer (25 en 27 jaar) met hoge snelheid in Bedum voorbij kwam rijden. Tussen de N46 en Ten Boer bleek dat de coureurs een gemiddelde snelheid reden van 143 km/u, waar 80 km/u is toegestaan. De 25-jarige bestuurder reed bij een snelheid van 125 km/u op zijn achterwiel. Beide mannen moesten direct hun rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Garrelsweer: alcomobilist te snel

De politie heeft donderdagnacht op de N360 bij Garrelsweer een 36-jarige alcomobilist uit Groningen aangehouden. De man reed met een snelheid van 126 km/u over de provinciale weg, waar 80 km/u is toegestaan. Toen agenten de man langs de kant van de weg zetten, roken ze een alcoholgeur. De verdachte werd naar het politiebureau gebracht. Hij had ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed. Het rijbewijs van de Stadjer wordt in beslag genomen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Vlagtwedde, N976: aantal geregistreerde voertuigen: 388, aantal overtredingen: 65, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Veendam, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1601, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 413 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 801, aantal overtredingen: 143, hoogst gemeten snelheid: 138 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 2260, aantal overtredingen: 401, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.