Datum: 25 juli 2008

Hillegom Drie minderjarigen aangehouden na vernielingen De politie van Hillegom heeft op donderdagavond 24 juli, rond 19.30 uur, drie aanhoudingen verricht, het gaat om drie minderjarige jongens die ervan verdacht worden ruiten te hebben vernield van de betonfabriek aan de Weerlaan.

Een alerte getuige belde de politie nadat hij glasgerinkel had gehoord. Een tweede getuige kon melden dat hij drie jongens in twee bootjes had zien weg varen. Een agent is daarop in een speedboot gestapt die bestuurd werd door de eigenaar van de boot en zette de achtervolging in. De drie jongens werden op de Wilhelminalaan aangehouden, zij waren inmiddels uit hun bootjes gestapt en wilden wegkomen. De politie wist de drie jongens van 14 en 15 jaar uit Hillegom echter aan te houden. Op het politiebureau is het drietal opgesloten en omdat zij minderjarig zijn, werden hun ouders ingelicht. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt.

Noordwijk Fietser en auto botsen Een 64 jarige fietser uit Zoeterwoude is op donderdag 24 juli, rond 14.55 uur, gewond geraakt nadat hij in botsing was gekomen met een automobilist. De automobilist, een 76 jarige man uit Noordwijk reed net zoals de fietser over de Oude Zeeweg in de richting van de Beeklaan. De fietser volgde niet het verplichte fietspad omdat hij linksaf wilde slaan. Het moment dat de fietser afsloeg was een verassing voor de automobilist, die de fietser niet meer kon ontwijken. De fietser kwam ten val en raakte gewond. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Twee aanhoudingen na fietsdiefstal en mishandeling De politie heeft donderdagmiddag 24 juli een 13 jarige jongen uit Leiderdorp aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een fiets vanuit een fietsenstalling bij het Leidse Hout. Een echtpaar had hun fietsen hier geparkeerd en bij terugkomst was een van de fietsen weg. De man, een 41 jarige Katwijker, ging op zijn fiets op onderzoek uit en zag op een gegeven moment een jongen op de gestolen fiets rijden. Een vriend die hen met de auto naar huis zou brengen, kwam net aanrijden waarop de Katwijker met de auto de achtervolging inzette. Op de Oegstgeesterweg kon de Katwijker de fietser op het fietspad klemrijden. De jongen kwam ten val en wist nog weg te rennen, maar uiteindelijk wist de Katwijker hem in te halen. Volgens getuigen heeft de Katwijker de jongen daarop een aantal keer geslagen. De jongen is vervolgens naar het LUMC gebracht. Hij is aangehouden voor diefstal van de fiets, de Katwijker is aangehouden voor mishandeling. De politie zet het onderzoek voort.

Aarlanderveen Aanrijding tussen tractor en auto Een 58 jarige automobilist uit Zoetermeer is op donderdag 24 juli, rond 18.40 uur, gewond geraakt nadat hij een aanrijding met een tractor had. De tractor, bestuurd door een 43 jarige man uit Alphen aan den Rijn, wilde op de kruising van de Nieuwkoopseweg met de Achtermiddenweg linksaf slaan. De automobilist wilde, ze leek het, inhalen en botste in de flank van de tractor. De automobilist zou ook tijdens het autorijden onwel geworden kunnen zijn, de politie onderzoekt de oorzaak. De tractorbestuurder bleef ongedeerd, de automobilist is met onbekend letsel naar het LUMC gebracht.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --