Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 25-07-2008

Vuurwapen

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend werd een man met twee messen aangehouden. Omstreeks 02.20 uur kreeg de politie de melding dat een man was gezien met een vuurwapen op de Berliozstraat. Agenten gingen ter plaatsen en keken uit naar de man. Op de Mozartweg werd de 21-jarige man uit Amersfoort aangetroffen. Middels een vuurwapenprocedure werd de man aangehouden. Er werd geen vuurwapen aangetroffen, echter wel twee messen. De man werd ingesloten voor verhoor.

Rare figuren

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een aantal personen aangetroffen die waarschijnlijk geen goede bedoelingen hadden. Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie melding dat er personen langs de deuren gingen aan de Ringweg Randenbroek en de Everard Meijsterweg met het verhaal dat ze van de Nuon waren. Buurtbewoners vertrouwden dit niet en de politie werd gewaarschuwd. De personen in de leeftijd van 18 tot 21 jaar uit Gouda en Utrecht werden in de omgeving aangetroffen. Uit niets bleek dat zij van de NUON waren en kennelijk waren zij voor andere bedoelingen in de wijk. De politie adviseert altijd naar een geldig legitimatiebewijs te vragen en bij onraad direct te politie te waarschuwen.

Toezicht

AMERSFOORT- Op donderdagavond werd er toezicht gehouden in de binnenstad van Amersfoort. In totaal werden 6 bekeuringen uitgeschreven voor rijden in het voetgangersgebied, rijden zonder rijbewijs en rijden zonder gordel.