Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 25-07-2008

Bromfietser raakt licht gewond

KLAZIENAVEEN Donderdagmiddag is een 18-jarige man uit Nieuw Dordrecht licht gewond geraakt door een aanrijding met een personenauto. De bestuurder van de bromfiets verleende geen voorrang aan een 24-jarige automobilist uit Klazienaveen bij een kruising op de Brugstraat. De automobilist kon de bromfietser niet meer ontwijken. De 18-jarige man kwam via de motorkap op de grond terecht. Hij werd ter controle per ambulance naar Scheperziekenhuis in Emmen gebracht. Beide mannen moesten een blaastest ondergaan en hadden geen alcohol gedronken. (08-156766)

Politie houdt dronken vrouw aan

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag een 60-jarige bestuurster van een snorfiets uit Emmen aangehouden op de Druwerbrink. De onder invloed van alcohol verkerende vrouw was met haar snorfiets ten val gekomen. De politie trof de vrouw liggend onder haar snorfiets aan. Ze lag deels op de rijbaan en deels in het gras en was niet gewond. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij moest een blaastest ondergaan en scoorde 1,09 promille. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. (08-156734)

Politie neemt bromfiets in beslag

COEVORDEN De politie heeft donderdagavond een bromfiets in beslag genomen op de Burgemeester Feithsingel. Een 23-jarige man uit Coevorden reed op de snorfiets, die niet voorzien was van een kentekenplaat. Agenten hielden de man staande en hij moest ook een blaastest ondergaan. Hij scoorde 0,71 promille. De bromfiets werd in beslag genomen en bleek ook niet verzekerd te zijn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (08-156861)

Politie vordert rijbewijs in van beginnend bestuurder

MEPPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs van een 19-jarige man uit De Wijk ingevorderd op de Kromme Elleboog. De man reed op een scooter en trok de aandacht van agenten omdat hij geen helm droeg. Hij werd aan de kant gezet en kreeg daarvoor een bekeuring. De man moest ook een blaastest ondergaan en werd aan de hand van de uitslag aangehouden. Op het bureau scoorde de man 0,93 promille. Vervolgens werd het rijbewijs ingevorderd. (08-156893)

Alcomobilist aangehouden

DIEVER De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag en 43-jarige automobiliste uit Dwingeloo aangehouden op de Hoofdstraat. De vrouw had alcohol gedronken en viel door de mand door een blaastest. De aangehouden vrouw werd overgebracht naar het politiebureau en scoorde 1,77 promille. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd en zij kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd. (08-156904)

Politie vordert rijbewijs in

ERM De politie heeft donderdagavond het rijbewijs van een 35-jarige automobilist uit Willnis ingevorderd op de N34. De automobilist reed 157 kilometer per uur (na correctie) over de N34. Hier geldt een maximum snelheid van 100 kilometer per uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij moest het rijbewijs inleveren. (08-156685)

Bekeuringen voor niet dragen autogordel

BEILEN De politie heeft donderdagmiddag een 35-jarige automobilist uit Eindhoven een bekeuring gegeven voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Agenten zetten de man aan de kant op de Esweg. Na controle bleek dat de man ook nog een andere bekeuring had openstaan. Deze werd ter plekke voldaan. De bekeuring voor het niet dragen van de autogordel kan de man binnenkort tegemoet zien. (08-156808)

EMMEN Donderdagmiddag heeft de politie op de Haagjesweg een personenauto aan de kant gezet. De 21-jarige bestuurder uit Emmen en een bijrijder uit Emmen reden zonder dat ze verplichte autogordel droegen. Beide mannen kregen daarvoor een bekeuring. (08-156764)

Politie houdt fietsendief aan

EMMEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 21-jarige man uit Emmen aangehouden op de Meerstraat. Agenten werden eerder in de nacht op de Hoofdstraat aangesproken door een 15-jarige jongen uit Emmen. Hij gaf te kennen dat zijn fiets was gestolen. De agenten hadden de gestolen fiets gezien en konden 21-jarige man op de meerstraat aanhouden. Hij gaf te kennen dat hij met de fiets naar huis wilde fietsen. Op het politiebureau werd de man voorgeleid. Na verhoor en een ontvangen transactievoorstel van 250 euro, werd de man heengezonden. De fiets is teruggegeven aan de eigenaar. (08-156908)

Bekeuring voor baldadigheid

MEPPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 22-jarige man uit Nieuw Amsterdam een bekeuring gegeven voor baldadigheid. De man had een bord van een makelaarskantoor uit de tuin van een woning aan de Ceintuurbaan weggenomen. Op het politiebureau verklaarde de man dit te hebben gedaan uit gekkigheid. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (08-156919)

Politie houdt alcoholcontrole

HOOGEVEEN De politie heeft donderdagmiddag een alcoholcontrole gehouden in de Schoolstraat. In totaal werden 78 blaastesten afgenomen. Niemand had gedronken. (08-156792)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.