Gemeente Nuth


Voornemen verkeersbesluit bedrijventerrein de Horsel te Nuth

Door de belangenvereniging Stichting Parkmanagement Nuth is een verzoek ingediend tot het instellen van een algehele parkeerverbodzone over het gehele bedrijventerrein

Afweging

In de voorbije periode zijn door diverse instanties (Belangengroep St. Parkmanagement, Veilig Verkeer Nederland, Politie-regio) bij de gemeente Nuth meerdere signalen binnengekomen omtrent de verkeerssituatie / -veiligheid op het bedrijventerrein "de Horsel". Met name de problematiek omtrent het parkeren op de openbare weg
-uitgezonderd de wegvakken met een parkeerverbod- valt hierin in het bijzonder op. Doordat met name op de Daelderweg veelal gebruik wordt gemaakt van deze mogelijkheid worden wegprofielen indirect dermate versmald dat het herhaaldelijk tot verkeersonveilige situaties leidt. Voor met name grote voertuigen -zoals vrachtverkeer- blijkt het een moeilijke opgave te zijn om zonder gevaar een veilige route te vervolgen. Het parkeren op deze locatie wordt met name veroorzaakt doordat bedrijven ter plekke -te- weinig parkeerruimte hebben op eigen terrein. Uitgangspunt is echter dat bedrijven welke zijn gevestigd op het bedrijventerrein in principe zelf voor voldoende parkeerruimte of een parkeerregeling dienen te zorgen. Om het probleem niet te verplaatsen naar de omliggende straten is het uit oogpunt van integrale aanpak wenselijk om het parkeerverbod te laten gelden voor het gehele bedrijventerrein. Het voornemen om over te gaan tot het instellen van een parkeerverbodzone op "de Horsel" is uitgebreid besproken tijdens het regulier verkeersoverleg van de gemeente met politie en VVN en in de werkgroep verkeer van Stichting Parkmanagement. Deze staan niet negatief tegenover dit voorstel / plan om de (parkeer-) overlast en de daaruit voortkomende problematiek op deze manier aan te pakken.

Op de gemeentelijke website www.nuth.nl vindt u een overzichtskaartje met daarop de locatie en beoogde uitvoering van het verkeersbesluit.

Bezwaarmogelijkheid:
Op grond van de "Algemene wet bestuursrecht" (Awb) ligt het stuk behorende bij dit voornemen tot het instellen van een algehele parkeerverbodzone op het bedrijventerrein de Horsel en de hierin opgenomen situatietekening vanaf 30 juli 2008 gedurende 6 weken (tot en met 11 september) ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis te Nuth, Deweverplein 1, alwaar deze kunnen worden ingezien.

Gedurende genoemde periode kunnen belanghebbenden bij de gemeente Nuth, postbus 22.000, 6360 AA Nuth, tegen dit voornemen schriftelijk dan wel mondeling -op afspraak- hun zienswijzen dan wel bedenkingen indienen. Daarnaast kunt u voor alle overige vragen hieromtrent contact opnemen met Ing. MAH Houba bereikbaar via het Servicepunt Openbare Werken onder het telefoonnummer: 045 - 56 59 111.