Gemeente Wassenaar

De gemeente doet een dringend beroep op kunstenaars om zich te melden.

Gemeente Wassenaar vraagt medewerking bij herbestemming werk Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR)

College van burgemeester en wethouders van gemeente Wassenaar vraagt de aandacht van kunstenaars, die in het verleden gebruik hebben gemaakt van de BKR regeling.

In de gemeente Wassenaar nemen kunst en cultuur al vele jaren een belangrijke plaats in op de politieke agenda.
Momenteel is de gemeente bezig om de collectie in zijn geheel in kaart te brengen en een gedegen collectiebeleid op te zetten. Daarbij is het van belang dat het publiek kunstwerken te zien kan krijgen en dat de verzamelde werken goed op elkaar zijn afgestemd. In het kader van dit nieuwe beleid bestaat de kans dat kunstwerken niet allemaal meer goed passen in de collectie van de gemeente. Het gevolg kan zijn dat kunstwerken worden of blijven opgeslagen in het archief van de gemeente en dat vindt de gemeente jammer. Liever presenteert zij de kunstwerken op de zogenaamde herplaatsingsdatabase.
Dat is een website waarop de kunstwerken worden aangeboden aan collectiebeherende instellingen. Zij hebben mogelijk wel belangstelling voor het werk.

Kan het werk niet in een collectiebeherende instelling worden geplaatst, dan is een veiling een andere mogelijkheid om kunstwerken aan te bieden aan geĂŻnteresseerden of verzamelaars. In dat laatste geval zal de gemeente Wassenaar de eventuele opbrengst ten goede laten komen aan de kunst(enaars) van de gemeente Wassenaar.

Kunstenaars die met BKR werk zijn vertegenwoordigd in de collectie van de gemeente Wassenaar en die het niet eens zijn met de verkoop van hun werk, kunnen (een deel van) dit werk om niet terug krijgen voor zover het niet meer in de collectie van de gemeente past, dan wel nooit het depot heeft verlaten.
Het werk wordt geretourneerd in de staat waarin het zich bevindt.

De gemeente doet dan ook een dringend beroep op kunstenaars om zich te melden.
U kunt dat voor 1 oktober aanstaande op diverse manieren doen. Per email: gemeente@wassenaar.nl
Per telefoon: 070 5122 349 of 06 13 85 24 86
Per brief: Postbus 499, 2240AD Wassenaar

Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl