Persberichten Rijn & Venen, 11.40 uur

Utrecht, 25-07-2008

Paardenmiddelen

RIJN & VENEN Maandag 21 juli werd tijdens een instap in zijn bedrijf een paardenhandelaar uit district Rijn & Venen aangehouden.

De 23-jarige man wordt ervan verdacht verboden medicijnen voor paarden in zijn bezit te hebben: in de stal van de verdachte werden footvax en pro-dynam aangetroffen.

In maart 2008 werd de zaak aan het rollen gebracht door een aangifte van dierenmishandeling. Ook wordt de man verdacht van vernieling. Het politieonderzoek resulteerde onder leiding van het OM in een doorzoeking van het bedrijf. Ook de AID (Algemene Inspectiedienst) was hierbij betrokken. De verdachte is aangehouden en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bejaarde vrouw uit Vecht gered

MAARSSEN Door snel ingrijpen van een getuige werd een bejaarde vrouw op donderdag 24 juli uit de Vecht gered.

Rond 16.20 uur reed een 82-jarige vrouw uit Breukelen met haar scootmobiel over het Zandpad. Vermoedelijk doordat zij met haar wielen in een spoor langs de weg terecht kwam, reed zij met scootmobiel en al de Vecht in.

Een 46-jarige man uit De Meern zat met zijn gezin op een nabijgelegen terras en zag het ongeval gebeuren. Hij bedacht zich geen seconde, sprintte naar de waterkant, sprong in de Vecht en redde de vrouw. Ook haar scootmobiel werd door omstanders uit het water gehaald.

Het slachtoffer had een behoorlijke hoeveelheid water binnengekregen en werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Zij is een nacht ter observatie opgenomen.

Winkeldiefstal

MONTFOORT Twee vrouwen werden op donderdagochtend 24 juli betrapt op winkeldiefstal.

Rond 11.00 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Waterpoort dat twee vrouwen met twee kinderen en een kinderwagen in de winkel liepen. Het tweetal laadde meerdere boodschappen in de kinderwagen, maar rekende maar een gedeelte van de spullen af. Het tweetal, vrouwen van 27 en 30 jaar en afkomstig uit Utrecht, werd daarop aangehouden.

De verdachten werden even later overgedragen aan agenten. Zij bleken niet alleen in deze winkel, maar ook nog bij een andere winkel levensmiddelen te hebben gestolen. De verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser gewond

WOERDEN Een bromfietser raakte op donderdag 24 juli gewond bij een aanrijding met een Vrachtwagen.

Rond 07.50 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Harmelen over het Kattegat. Op het kruispunt met de Golf van Biskaje verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Harmelen, met een aanrijding tot gevolg. Door de felle laagstaande zon had de jongen de vrachtwagen in het geheel niet aan zien komen. Het slachtoffer is met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Stijging fietsendiefstallen
REGIO UTRECHT De afgelopen twee maanden zijn in de Regio Utrecht opvallend meer fietsen gestolen dan vorig jaar. In sommige districten is sprake van een grote stijging.

Veel fietsen worden weggenomen bij openbare gelegenheden: stations, scholen en winkelcentra. De grootste stijging van fietsendiefstal is te zien in de maand juni. In 2007 waren er 833 aangiftes tegen 1310 aangiftes in 2008.

De afgelopen dagen zijn al meerdere fietsendieven cq helers aangehouden op gestolen fietsen. In de meeste gevallen ging het om fietsen waarvan de sloten waren vernield. Bij een aantal dieven werden ook lopers aangetroffen waarmee je enkele AXA-sloten kan openen. Bekend is dat een paar oudere type sloten van AXA hiervoor gevoelig voor zijn.

Tips om fietsendiefstal te voorkomen

gebruik twee type sloten: ringslot, beugelslot of kettingslot; dieven zijn vaak gespecialiseerd in één type slot

Zet de fiets ergens aan vast en haal het slot door het frame én het voorwiel

zet de fiets op een plek, waar wachtenden uitzicht op hebben, bijvoorbeeld in de buurt van een bushalte

zet de fiets in een bewaakte stalling

Tips om de politie te helpen

Koop nooit een (vermoedelijk) gestolen fiets. Dit kunt u zelf checken door op www. fietsdiefstalregister.nl het framenummer in te voeren

Mocht uw fiets zijn gestolen, doe altijd aangifte

Mocht u iets verdachts zien op plekken waar veel fietsen staan, belt u dan direct 112.

Daarnaast is het belangrijk dat u de kenmerken van uw fiets kent, zoals merk en type en noteer frame- en chipnummer. Doe aangifte bij diefstal. Om het makkelijk te maken om framenummer en merk of chipnummer te noteren en te bewaren, kan iedereen op www.fietsdiefstal.nl zijn persoonlijke fietspaspoort invullen. Op die manier zijn die gegevens altijd bij de hand om aangifte te doen na diefstal. Aangifte kan via internet (www.politie.nl/utrecht).